خبرگزاری فرانسه در گزارشی مهمترین درگیریها، بحرانها و نیز تنشها در افریقا را با توجه به اغاز نشست سران اتحادیه افریقا در ادیس ابابا به شرح زیر اعلام کرد: تونس یک ماه اعتراضات خشونت بار در تونش که موجب کشته شدن دهها نفر شد و زین العابدین بن علی رییس جمهور سابق این کشور در چهاردهم ژانویه از این کشور متواری شود و به این ترتیب به بیست وسه سال حکومت وی درتونس پایان داده شد.
محمد الغنوشی نخست وزیر تونس روز پنجشنبه به فشارهای تظاهر کنندگان تن در داد و کابینه جدید خود را تحت حمایت اتحادیه قدرتمند کارگری این کشور تشکیل داد.
مصر از بیست و پنجم ژانویه مصر با اعتراضات بی سابقه ای روبرو است که سی سال حکومت حسنی مبارک رییس جمهور این کشور و وضعیت فوق العاده ای که وی اعلام کرده است به چالش کشیده است.
مبارک روز جمعه کابینه خود را برکنار کرد با این حال حتی برکناری کابینه نیز خشم عمومی در این کشور را کاهش نداد.
ساحل عاج ساحل عاج درگیر تنشهای دو ماهه بر سر قدرت دراین کشور، میان لوران باگبو رییس جمهور پیشین که همچنان قدرت را در دست دارد و الحسن واتارا است که پیروز انتخابات اخیر در این کشور است.
وی به طور بین المللی پیروز انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در ساحل عاج به شمار می رود. براساس آمارهای سازمان ملل بیش از دویست و هفتاد نفر در جریان خشونتهای ناشی از این بن بست در ساحل عاج جان خود از دست داده اند.
سومالی سومالی که در پی دو دهه جنگ داخلی به شدت آسیب دیده است و گروه شبه نظامی الشباب کنترل بیشتر بخشهای این کشور را در دست دارد، این درحالی است که دولت تنها کنترل بخشهای کوچکی از پایتخت را به لطف حضور نیروهای اتحادیه افریفا در دست دارد.
شبه نظامی ژوئیه گذشته هفتاد و شش نفر در جریان دو انفجار همزمان در کامپالا پایتخت اوگاندا کشتند.
علت این انفجار تلافی نقش عمده اوگاندا در ماموریت صلح بانی اتحادیه افریقا در سومالی بود.
سودان اکثریت عمده مردم جنوب سودان به استقلال این منطقه در همه پرسی ماه ژانویه رای داده اند.
این همه پرسی مطابق به توافقنامه صلح دو هزارو پنج در این کشور صورت می گیرد که به دو دهه جنگ داخلی در سودان پایان داد. در همین حال دیوان دادگستری بین المللی دو حکم بازداشت برای عمر البشیر رییس جمهور سودان به علت جنایات جنگی و نیز نسل کشی در منطقه دارفور صادر کرده است که از سال دو هزارو سه میلادی درگیر جنگ داخلی است.
جمهوری دموکراتیک کنگو درگیری میان گروههای مسلح در مناطق شرقی این کشور بیش از یک دهه است ادامه دارد.
نظامیان جمهوری دموکراتیک کنگو به طور منظم به تجاوز به عنف و غارت متهم می شوند. جمهوری افریقای مرکزی جمهوری افریقای مرکزی بیست و سوم ژانویه در تلاش برای پایان دادن به سالها بی ثباتی در این کشور انتخابات برگزار کرد با این حال نتیجه این انتخابات مورد اختلاف است.
شبه نظامیان اوگاندایی که از سال هزارو نهصد و نود و هشت میلادی فعال هستند، پایگاههایی درشرق جمهوری دموکراتیک کنگو و نیز جمهوری افریقای مرکزی مستقر کرده اند.
بروندی این کشور که همچنان درگیر پیامدهای یک دهه جنگ داخلی هزارو نهصد و نود و سه تا دو هزارو شش میلادی در این کشور است که سیصد هزار کشته برجا گذاشته، از زمان انتخابات جنجالی سال دو هزارو ده میلادی که حزب حاکم را به قدرت بازگرداند دچار بی ثباتی و بن بست سیاسی شده است.
نیجریه حملات به پالایشگاههای نفتی در جنوب نیجریه موجب شده است از سال دو هزارو شش تاکنون تولید نفت خام این کشور که هشتمین صادر کننده نفت خام در جهانبه شمار می رود به شدت کاهش یابد.
نیجریه اغلب صحنه درگیریهای نژادی و مذهبی است.
ماداگاسکار این کشور از اواخر دو هزارو هشت میلادی زمانی که مارک راوالومانانا رییس جمهور این کشور برکنار شد و آندری راجولینا تحت حمایت ارتش این کشور به قدرت رسید صحنه بحران سیاسی است.
ساحل در منطقه ساحل در شمال افریقا، گروه القاعده در مغرب عربی در منطقه گسترده ای که شامل موریتانی، الجزایر، مالی و نیجر است فعالیت می کند.
این گروه شبه نظامی در حال حاضر هفت نفر را در گروگان خود دارد که شامل پنج تبعه فرانسه، یک تبعه توگو و یک تبعه ماداگاسکار است.
این گروه همچنین اعلام کرده است که مسئول ربودن دو تبعه فرانسه است که در بحبوحه عملیات نجات کشته شدند.