شبکه تلویزیونی العالم به مناسبت بازگشت راشد الغنوشی رهبر جنبش اسلامی النهضه به تونس، گزارشی درباره سوابق سیاسی وی پخش کرد.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، راشد الغنوشی بیش از بیست سال در خارج از تونس در تبعید زندگی کرده است.
الغنوشی را هنگام بازگشت به تونس حدود سی نفر از اطرافیانش و شماری از خبرنگاران همراهی می کردند.
هزاران شهروند تونسی نیز برای استقبال از وی در فرودگاه قرطاج شهر تونس تجمع کردند.
الغنوشی و شماری دیگر از رهبران جنبش النهضه در دوره حکومت زین العابدین بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس به حبس ابد محکوم شده بودند. راشد الغنوشی مخالف اسلام گرای حکومت بن علی در سال 1941 در روستای الحامه در جنوب تونس متولد شد.
وی تحصیلات ابتدایی را در همین روستا گذراند سپس به شهر قابس و سپس به پایتخت رفت و تحصیلات خود را در دانشگاه الزیتونه به پایان رساند.
وی برای تکمیل تحصیلاتش به مصر رفت ولی مدت زیادی آنجا نماند.
وی مدرک دانشگاهی خود را در رشته فلسفه از دانشگاه دمشق سوریه دریافت کرد و در همین کشور بود که اندیشه های اسلامی وی شکل گرفت.
الغنوشی برای ادامه تحصیل در دانشگاه سوربن به فرانسه رفت و به موازات تحصیلاتش، فعالیتهای اسلام گرایانه خود را در میان دانشجویان عرب و مسلمان مقیم فرانسه آغاز کرد.
در اواخر دهه 1960 الغنوشی به تونس بازگشت و تبلیغات خود را در میان دانشجویان و دانش آموزان دبیرستانی آغاز کرد و هسته اولیه جنبش اسلامی النهضه را تشکیل داد.
الغنوشی از بنیانگذاران جامعه جهانی جوانان مسلمان و از بنیانگذاران مجمع اصالت و تقدم است که گفتگو بین اسلام و مسیحیت را سرلوحه کار خود قرار داده است.
غنوشی در سال 1981 رسما حزب النهضه را با الهام گرفتن از جنبش اخوان المسلمین مصر با همکاری شماری از روشنفکران تونسی تاسیس کرد.
بن علی پس از به قدرت رسیدن در سال 1987 ابتدا چشم خود را به روی فعالیتهای حزب النهضه بست ولی بعد از انتخابات سال 1989 سرکوب این حزب را آغاز کرد.
غنوشی در آن سال تونس را به سوی الجزایر و سپس لندن ترک کرد.
وی در سالهای 1991 و 1993 به طور غیابی به اتهام توطئه علیه نظام حاکم به حبس ابد محکوم شد.
غنوشی حدود بیست سال در لندن در تبعید زندگی کرد تا سرانجام پس از سرنگون شدن رژیم بن علی به دست مردم تونس، تصمیم گرفت به کشورش باز گردد.