خبرگزاري فارس: يك هفتهنامه آلماني در گزارشي با اشاره به تحولات اخير مصر و واكنش رژيم صهيونيستي و ديگر كشورهاي غربي نوشت كه همپيمانان رئيس جمهور مصر با نگراني تحولات اين كشور را دنبال ميكنند و از تغيير دولت در مصر و به قدرت رسيدن اسلامگرايان واهمه دارند.
به گزارش فارس به نقل از هفتهنامه آلماني "اشپيگل " تاكنون دولت "حسني مبارك " رويكردي دنبال ميكرد كه گروه اسلامگراي اخوانالمسلمون امكان قدرتگيري و همكاري با گروه "حماس " را در فلسطين نداشته باشند. اما در صورت تغيير حكومت در اين كشور، همه معادلات بويژه در جهت خلاف منافع اسرائيل تغيير خواهند كرد.
اين هفتهنامه آلماني نوشت كه در اسرائيل معمولا سياستمداران درباره هر موضوعي عقيدهاي دارند و با جنجال آن را ابراز ميكنند اما در روزهاي اخير دولت اين رژيم به طوري غير معمول ساكت به نظر ميرسد و كمتر مقام اسرائيلي تمايلي براي صحبت درباره تحولات مصر دارد. اما همه اينها را نبايد اين طور ارزيابي كرد كه اسرائيل توجهي به اعتراضهاي مردمي در كشور همسايه جنوبي خود ندارد. پوشش دقيق اخبار تونس، مصر و لبنان توسط رسانه هاي اين رژيم بيانگر همين موضوع است.
در اين بين "بنيامين بن اليعازر " و "بنيامين نتانياهو " نخستوزير و وزير صنايع اين رژيم تنها كساني بودند كه پس از شش روز سكوت به تحولات مصر واكنش نشان دادند و العيازر نيز ضمن نگراني از قدرت گرفتن اسلامگرايان گفت: مهم اين است كه اخوانالمسلمون روي كار نيايد. هر رژيم مصري به استثناي رژيم وابسته به اخوانالمسلمون معاهده صلح با اسرائيل را به مصلحت مصر خواهد دانست حتي اگر روابط دوجانبه سست و شكننده باشد.
بر اساس اين گزارش، مصر نخستين كشور عربي بود كه در سال 1979 اقدام به امضاي تفاهمنامه صلح با اسرائيل كرد اما اين قرار داد صلح فقط در چارچوب عملكرد دو دولت محدود ماند و به عبارتي تلاش مصر براي عاديسازي روابط شهروندي ميان اتباع دو طرف ناكام ماند.به طوري كه هماكنون انجمنهاي حرفهاي مانند پزشكان، مهندسان يا حقوقدانان اين كشور تمايلي براي برقراري رابطه عادي با اسرائيل ندارند.
همچنين با گذشت 30 سال از امضاي اين قرارداد ارزش تجارت سالانه ميان مصر و اسرائيل فقط 150 ميليون دلار معادل 110 ميليون يورو است و در مقايسه با حجم مبادلات بازرگاني اين رژيم با اروپا كه فقط در سال 2009، 20 ميليارد يورو اعلام شده بود، ميتوان گفت كه همكاريهاي اقتصادي مصر و اسرائيل همچنان در سطح پاييني است.
نفرت از اسرائيل در مصر تا حدي است كه گروه اخوان المسلمون، دستهاي پنهان اين رژيم را در جريان بمبگذاري در كليسايي در اسكندريه دخيل ميبيند و اعلام ميكند كه اسرائيل با اين اقدام قصد دارد بين مسلمانان و مسيحيان مصري تفرقه ايجاد كند.
اشپيگل نوشت كه در واقع اخوان المسلمون يكي از دلايل اصلي حمايت اسرائيل از مبارك محسوب ميشود چرا كه اين گروه مردميترين جنبش سياسي در مصر است و موضع آن درباره برقراري صلح با اسرائيل كاملا روشن است؛ آنها ميخواهند كه اين قرارداد هرچه زودتر فسخ شود.
سخنان "اليشاكد " سفير اسرائيل در قاهره نيز تائيدي بر اين مدعاست. وي گفت: صلح پديدهاي زيبا است و از اين رو است كه اسرائيل، آمريكا و اروپا خواهان نگه داشتن مبارك در موضع قدرت هستند.
از سويي، خواست وي براي به روي كار آمدن شخصي از دايره نزديكان مبارك را نيز ميتوان يكي ديگر از دلايل واهمه اسرائيل از قدرت گرفتن اسلام گرايان در مصر ارزيابي كرد.