خبرگزاري فارس: رئيس جمهور آمريكا روز گذشته با رهبران انگليس، عربستان سعودي، تركيه و همچنين رژيم صهونيستي گفتوگو كرد تا بحران سياسي بوجود آمده در حاكميت "حسني مبارك " بر مصر را بررسي كند و راهكاري براي ابقاي مبارك در قدرت بيانديشد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رويترز، "باراك اوباما " روز گذشته ضمن اينكه تلويحا اشاره كرد كه شمارش معكوس روزهاي حضور "حسني مبارك " در قدرت ممكن است آغاز شده باشد، به هيچ عنوان از مبارك نخواست تا از قدرت كنارهگيري كند و همچون "هيلاري كلينتون " تنها خواستار "تغييري منظم " به سمت دموكراسي در مصر شد.
كاخ سفيد اعلام كرد: رئيس جمهور آمريكا روز گذشته در مكالمهاي تلفني با "ملك عبدالله " پادشاه عربستان سعودي، "رجب طيب اردوغان " نخستوزير تركيه، "ديويد كامرون " نخستوزير انگليس و همچنين "بنيامين نتانياهو " نخستوزير اسرائيل در خصوص بحران سياسي كنوني در مصر بحث و گفتوگو كرد.
با توجه به اينكه مقامات آمريكا در واكنشهاي اخير خود به تحولات مصر به هيچ عنوان صراحتا از كنارهگيري مبارك از قدرت سخني به ميان نياوردهاند و بنحوي همواره سعي بر آن داشتهاند تا به طور كلي به اين موضوع پرداخته نشود، به نظر ميرسد كه گفتوگوي اخير اوباما با سران همپيمان خود در منطقه ابتكار عملي را براي ابقاي مبارك در قدرت و حفظ متحد كليدي خود در جهان عرب آغاز كرده باشد.
بنا بر اعلام كاخسفيد، "اوباما در گفتوگوي خود با سران عربستان، تركيه، انگليس و اسرائيل بر مخالفت با خشونت، درخواست خويشتنداري طرفين و حمايت از حقوق جهاني مردم از جمله حق برگزاري تجمعات مسالمت آميز و ابراز عقيده خود به صورت آزادانه و همچنين تغييري منظم به سمت دولتي كه به خواستههاي مردم مصر توجه داشته باشد "، متمركز شده بود.
يكي از مقامات عاليرتبه آمريكا كه خواست نامش فاش نشود اعلام كرد كه اوباما معتقد است آمريكا نميتواند در جريان اخير در مصر مداخله كند چراكه هرگونه اقدامي در اينباره ميتواند نتيجه معكوس داشته باشد.
اظهارات روز گذشته مقامات دولت آمريكا در رابطه با اوضاع كنوني در مصر نشان از اين دارد كه با وجود اينكه مبارك متحد كليدي آمريكا طي 30 سال گذشته به حساب ميآمد، واشنگتن در ظاهر قصد دارد در اوضاع كنوني فاصله خود را با مبارك حفظ كند.
با اين وجود، وزير امورخارجه آمريكا در گفتوگوي روز گذشته خود با 5 شبكه تلويزيوني درباره اوضاع مصر مكررا از ارائه پاسخي روشن به اين سؤال كه "آيا مبارك بايد به دليل بحران سياسي كنوني در اين كشور از قدرت كنارهگيري كند " طفره رفت و به نظر ميرسيد كه همچنان بر حمايت واشنگتن از مبارك تأكيد دارد.
كلينتون در اظهارات خود با اشاره به موضوع برگزاري انتخابات در مصر كه تلويحا به معناي كنار رفتن مبارك از قدرت است، همچنين رئيس جمهور مصر را تحت فشار قرار داد اصلاحاتي را در پاسخ به اعتراضات گسترده و بيسابقه در مصر هرچه سريعتر اعمال كند. كلينتون در عين حال از رئيسجمهور مصر خواست تا " تغييرات دموكراتيك منظمي " را در اين كشور ترتيب دهد تا به گفته وي "از نتيجهاي همچون آنچه در ايران اتفاق افتاد، ممانعت به عمل آيد " ؛ نتيجهاي كه وزير امورخارجه آمريكا از آن با عنوان "دموكراسي اشتباه " ياد كرد و نگراني خود را در تبديل شدن مصر به كشوري مانند ايران آشكارا نشان داد.