يك كارشناس مركز مطالعات راهبردي مالزي گفت: آمريكا هيچ توجهي به مطالبات مردم مصر ندارد.
عظمي حسن' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در تحليل مسايل اتفاق افتاده در مصر و خواسته مردم اين كشور براي كنار گذاشتن مبارك از قدرت، افزود: آمريكا خواهان اين نيست كه حسني مبارك قدرت را در مصر از دست بدهد، زيرا به احتمال قوي كساني كه قدرت را پس از مبارك در دست مي گيرند، چندان با اين كشور هماهنگ نخواهند بود.
كارشناس مركز مطالعات راهبردي مالزي در ادامه خاطرنشان كرد: آنچه كه در روزهاي اخير در مصر در حال رخ دادن است با توجه به حاكميت طولاني مدت حسني مبارك و شرايط داخلي اين كشور بايد پيش از اين اتفاق مي افتاد و در حقيقت اين حركت مردمي با تاخير زياد آغاز شده است.
اين استاد دانشگاه مالزي همچنين تصريح كرد: شرايط نامطلوب و خفقاني كه در مدت حاكميت مبارك در اين كشور ايجاد شده است و اعمالي كه مبارك در مصر در طول سه دهه حاكميت خود انجام داده، مسائلي را در اين كشور به وجود آورده كه اگر وي از قدرت بركنار شود و از كشور برود، كسي حاضر به پاسخگويي به نحوه حكومت ديكتاتوري وي و جبران زيانهاي وارده به مردم نخواهد بود.
عظمي حسن اظهار داشت: هر چند كه برخي از كشورها نظير آمريكا خواهان باقي ماندن حسني مبارك در قدرت هستند، اما به نظر مي رسد خواسته مردم مصر براي برقراري دمكراسي در كشورشان در حال تحقق بوده و نشانه ها حاكي از آن كناره گذاشته شدن مبارك از قدرت است.
كارشناس مركز مطالعات راهبردي مالزي در ادامه گفت: آمريكاييها با توجه به منافعي كه در همكاري با دولت مبارك در مصر دارند در صورت تداوم شرايط جاري در اين كشور تصميمي كه اتخاد خواهند كرد اين است كه فرد ديگري را با افكار و عقايد حسني مبارك كه همسو با سياستهاي كاخ سفيد باشد در مصر به قدرت برسانند.
وي خاطرنشان كرد: ما مي دانيم كه حسني مبارك در طول حكومت خود با اعمال ديكتاتوري كشور را اداره مي كرد و مردم از او ناراضي بوده اند اما تا كنون نيرويي كه بتواند با اين سيستم مقابله كند وجود نداشته و هم اكنون كه مردم اين كشور به خروش آمده اند نشان از وخامت اوضاع در اين كشور و گسترش استبداد توسط مبارك و دولتش بوده است.
عظمي حسن در ادامه تصريح كرد: پيش از اين مبارك در مصر پايه هاي قدرت خود را مستحكم كرده بود و بنا داشت پسرش را جانشنين خود كند اما مردم اين كشور با اعتراضات اخير خود نشان دادند كه خواستار تغيير دولت مصر هستند.
وي همچنين در خصوص تاثيرگذاري اين حوادث در تدوام سياست دولتهاي غربي در قبال منطقه خاورميانه، گفت: آنچه كه تاكنون در فلسطين رخ داده نشان دهنده اين است كه كشورهاي غربي در منطقه خاورميانه تاثيرگذار نبوده اند و اكنون نيز كه چند روز از اعتراضات مردم مصر مي گذرد كشورهاي غربي با سكوت خود هنوز هم اميدوارند كه مبارك بر سرقدرت باقي بماند و اين حوادث بدون تغيير دولت فعلي مصر به پايان برسد.