در شرايطي رهبران صهيونيست تحولات جاري مصر را با نگراني دنبال مي كنند كه تحليلگران اين رژيم بيم دارند كه به قدرت رسيدن اسلام گراها در مصر، آنچه را كه صلح 30ساله بين قاهره و تل آويو خوانده مي شود، به خطر بيندازد.
خبرگزاري فرانس پرس امروز (دوشنبه) از بيت المقدس گزارش داد،'بنيامين ميلر' كارشناس تنش ها و امنيت خاورميانه دانشگاه 'حيفا' در اين زمينه گفته است: در چنين شرايط آشوبي، پيروزي از آن گروههايي چون اخوان المسلمين خواهد بود چون از لحاظ تشكيلاتي، عزم واراده و تصميم گيري از ديگر گروهها پيشي گرفته است.
وي افزود هرچند حضور فعالان اخوان المسلمين تاكنون در تظاهرات برجسته نبود اما اين گروه از لحاظ زيربناي سياسي، مستحكم و قوي تر از ساير گروهها است.
برپايه اين گزارش، رژيم صهيونيستي كه با گروههاي اسلامي در لبنان و غزه روبرو است از احتمال به قدرت رسيدن اسلامگراها در مصر، كشوري كه طولاني ترين مرز مشترك را با آن دارد، نگران است.
'ايلي شاكيد' سفير پيشين رژيم صهيونيستي در قاهره در اين باره در روزنامه 'يديعوت آحرونوت' نوشت: اگر انتخابات برگزار شود، نتيجه معلوم و حتمي خواهد بود.
وي در ادامه گفت: 'فرض بر اين است كه رژيم حسني مبارك در وقت اضافه به سر مي برد و تا زمان برگزاري انتخابات عمومي جديد، دولت انتقالي تشكيل خواهد شد.'
وي گفت: 'اما نتيجه قابل پيش بيني اين است كه اخوان المسلمين با اكثريت آرا به پيروزي برسد و با قدرت، دولت آتي را به دست گيرد اما طولي نخواهد كشيد كه صلح ميان مصر و اسراييل بهاي اين تغيير وتحولات را بايد بپردازد.'
مصر اولين كشور عربي بود كه در سال 1979(1358) در مقابل عقب نشيني تل آويو از سرزمين هاي اشغال شده اش در ژوئن 1967(خرداد 1346)پيمان به اصطلاح 'صلح' با رژيم صهيونيستي به امضا رساند.
با وجود اينكه اين سازش به خاطر محدود شدن به روابط ديپلماتيك همواره 'سرد' بود اما توانست در مقابل دو جنگ لبنان در سالهاي 1982و2006(1361و1385) و همچنين دو انتفاضه فلسطين در 1987 و 2000(1366و1379) و به تعليق درامدن روند به اصطلاح صلح ميان رژيم صهيونيستي و فلسطين، پايدار بماند.
اردن دومين و آخرين كشوري بود كه در سال 1993(1372) توافقنامه موسوم به 'صلح' با اسراييل امضا كرد.
'ميلر' معتقد است كه با پيروزي گروه اخوان المسلمين و به قدرت رسيدن آن، روابط مصر و اسراييل وخيم خواهد شد.
وي افزود 'اين به معناي اين نيست كه بلافاصله آتش جنگ شعله ور خواهد شد چون خود اخوان المسلمين هم مصلحت را در جنگ نمي بيند.'
اما 'يورام ميتال' رييس مركز مطالعات خاورميانه دانشگاه 'بن گوريون' (جنوب سرزمين هاي اشغالي) در اين خصوص مي گويد كه پيروزي 'اخوان المسلمين' قطعي نخواهد بود.
ميتال با اشاره به احتمال ائتلاف گروه 'اخوان المسلمين' و 'محمد البرادعي' مخالف برجسته نظام حاكم مصر گفت اين دو طرف از چندي پيش مواضع خود را بايكديگر هماهنگ مي كنند.
وي در ادامه گفت البته به اين معنا نيست كه با برگزاري انتخابات در مصر، گروه اخوان المسلمين نامزدي نداشته باشند اما در عين حال از فردي مثل 'البرادعي' هم حمايت خواهد كرد.