نيروهاي ارتش مصر از اجراي دستور اجراي قانون منع رفت و آمد كه بارها از تلويزيون رسمي اين كشور پخش شد، سرباز مي زنند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه القدس العربي روز دوشنبه نوشت: در حالي كه بيم آن مي رود كه دولت مصر سقوط كند و هرج و مرج گسترده اين كشور را فراگيرد، 'حسني مبارك' رييس جمهوري اين كشور، به سادگي آماده كناره گيري از قدرت نيست.
القدس العربي با استفاده از كلمه 'انقلاب' در توصيف اعتراض ها و ناآرامي هاي مصر افزود:'اين در حالي است كه چارچوب انقلاب اين كشور در حال توسعه بوده و تمام كشور را در بر مي گيرد و نظام حاكم نيز دچار سردرگمي شده است و غارت و هرج و مرج شهرهاي مختلف را در برگرفته است'.
در اين ميان آمريكا با پيشي گرفتن بر سرنگوني مبارك، از حمايت او خودداري كرده و 'باراك اوباما' رييس جمهوري آمريكا پس از تماس با سران منطقه براي نخستين بار از تاييد انتقال مسالمت آميز قدرت در مصر خبر داد.
اما اقدامات مبارك از جمله تعيين 'عمر سليمان' به عنوان معاون رييس جمهوري و 'احمد شفيق' براي تشكيل كابينه جديد تا كنون در جلب رضايت مردم يا مخالفان سياسي ناكام مانده است.
القدس العربي در ادامه با اشاره به اينكه نظام مبارك اكنون سردرگم به نظر مي رسد، افزود: وي روز گذشته از تشكيل دولت جديد به رياست شفيق خبر داد سپس در حالي كه دولت روز گذشته كنار رفت، گفت كه نشستي با 'حبيب عادلي' و 'مشير حسين طنطاوي' به عنوان وزيران كشور و دفاع برگزار مي كند.
اين در حالي است كه به دليل كشتار تظاهرات كنندگان و نبود نيروهاي امنيتي و هرج و مرج در مصر در طول سه روز گذشته درخواست هاي فراواني براي محاكمه عادلي مطرح شده است.
ناظران بر اين باورند كه چه بسا مبارك از تشكيل دولت جديد عقب گرد كند، به ويژه اينكه تظاهرات كنندگان با اين اقدام مخالفت كرده اند.
دولت مصر نيز اعلام كرد كه بازار بورس و بانك ها امروز تعطيل است در حالي كه برخي گزارش ها حاكي از اعتصاب عمومي است كه از امروز آغاز خواهد شد.
اما 'ايمن نور' رهبر حزب مخالف 'الغد' گفت كه پارلمان هنوز تشكيل دولت انتقالي را به 'محمد البرادعي' تفويض نكرده است، اما در صدد تشكيل كميته اي متشكل از 10 نفر از مخالفان از جمله البرادعي و خود او براي گفت وگو با نظام حاكم است.
وي در گفت وگوي اختصاصي با القدس العربي گفت، پارلمان مردم، همچنين در صدد سلب مشروعيت حسني مبارك است و نيز در نظر دارد تا زمان تحقق تمام اهداف مخالفان به طور مستمر برگزار شود.
القدس العربي در بخش ديگري از اين مطلب افزود: ناظران معتقدند كه برخي اقدامات اخير مبارك نشان مي دهد كه وي در صدد است با توسل به ارتش به هر قيمتي در قدرت باقي بماند.
اين اقدامات شامل تعيين عمر سليمان است. زيرا اين اقدام نشانه استفاده او از احترام و نفوذ گسترده سليمان در نهاد نظامي است به گونه اي كه آن را در مقابل اعتراض مردم قرار مي دهد.
همچنين مبارك اميدوار است كه سليمان كه در سال 1995 تلاش براي ترور وي در آديس آبابا را ناكام گذاشت، اكنون نيز به خروج امن او از حكومت كمك كند.
اما انتخاب شفيق به نخست وزيري نشانه اعتماد ديرينه مبارك به او است، زيرا وي سالها در ارتش فعاليت مي كرد و طولاني ترين سال هاي فرماندهي نيروهاي هوايي ارتش را برعهده داشت و هنوز هم در بين نيروي هوايي كه در نيروهاي مسلح اهميت زيادي دارد، صاحب نفوذ است.
اما هدف از نشان دادن حضور مبارك در اتاق مركزي عمليات نيروهاي مسلح كه زيرزمين قرار دارد و براي نخستين بار از تلويزيون مصر پخش شد، جلب حمايت ارتش از نظام او و نيز نشان دادن اين بود كه مبارك هنوز از حمايت كامل ارتش برخوردار است.