پايگاه اطلاع رساني نشريه فرانسوي ' لو پوئن' اعلام كرد: آمريكا تمايل دارد سناريوي تعيين شده خود را در مصر اجرا كند .
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، لو پوئن روز دوشنبه در تحليل وقايع اخير مصر، اعلام كرد: كشور تحت حاكميت 'حسني مبارك'، محور ديپلماسي آمريكا در خاور ميانه محسوب مي شود و آمريكا قصد دارد به هر قيمت از بروز هرج و مرج در آن جلوگيري كند.
اين منبع با مطرح كردن اين سووال كه آيا آمريكا از حمايت مبارك دست بر مي دارد؟ افزود: مبارك هفته گذشته و در آستانه اعتراضات جوانان كه از قاهره تا سوئز و اسكندريه پيش رفت، اعلام كرد: 'مصر، تونس نيست'.
لو پوئن با اشاره به مشابهت ميان وضعيت 'زين العابدين بن علي' رييس جمهوري مخلوع تونس و حسني مبارك، افزود: اكنون يك هفته از آغاز ناآرامي هاي و اعتراضات مردمي مصر گذشته است.
اين منبع آمريكا را متحد هميشگي دولت مصر خواند و با اشاره به احتمال مداخله آمريكا در وضعيت مصر افزود : 'هيلاري كلينتون' وزير امور خارجه آمريكا ديروز (يكشنبه) با ناكافي خواندن اصلاحات مطرح شده در مصر، خواستار 'گذار منظم' اين كشور به سوي دمكراسي شد.
لو پوئن بزرگترين دغدغه واشنگتن را بروز هرج و مرج در مصر خواند و پرسيد: آيا مي توان اظهارات كلينتون را مجبور كردن مبارك به ترك كرسي قدرت به منظور جلوگيري از بروز هرج و مرج، برداشت كرد؟
مصر با 80 ميليون نفر جمعيت، محور ديپلماسي آمريكا در خاور ميانه و نخستين كشوري است كه 30 سال پيش، توافقنامه صلح با اسرائيل را امضا كرد. همچنين آمريكا سالانه مبلغ هنگفتي را به عنوان كمك نظامي و غير نظامي به مصر و همچنين تقويت ارتش 500 هزار نفري اين كشور، اختصاص مي دهد.
در اين گزارش آمده است: رييس ستاد مشترك ارتش مصر در روز آغاز اعتراضات مردمي در وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) بسر مي برد.
اين نشريه فرانسوي افزود: مصر، تونس نيست، حتي اگر جوانان مصري كه از اميد به آينده اي بهتر محرومند، همانند مردم تونس مطالبات يكساني چون آزادي، دمكراسي، سرنگون كردن حكومت مادم العمر و جلوگيري از بروز تقلب انتخاباتي داشته باشند.
ارتش مصر از زمان 'جمال عبد الناصر' رييس جمهوري اسبق اين كشور، ستون فقرات حكومت محسوب مي شود. به همين دليل حسني مبارك، ژنرال 'عمر سليمان' رييس سازمان اطلاعات مصر را به عنوان معاون رييس جمهوري انتخاب كرد.
لو پوئن افزود: عمر سليمان 75 ساله با تمايلات آمريكايي، مرد ماموريت هاي دشواري چون مذاكرات با فلسطين و تماس هاي مخفيانه با اسرائيل محسوب مي شود. از سال ها پيش، آمريكا وي را بهترين جايگزين حسني مبارك مي داند و به نظر مي رسد كه سناريوي آمريكا براي مصر در حال اجراست.
اين منبع در پايان افزود: آيا اين سناريو با موفقيت اجرا خواهد شد؟ آيا عمر سليمان به ايجاد نظم در كشور بسنده خواهد كرد و يا مصر را به سوي اصلاحات و دمكراسي خواهد برد؟ پاسخ اين سووالات هنوز مشخص نيست.