خبرگزاري فارس: يك پايگاه اينترنتي روس نوشت: اگر مصر كه كشوري عرب و سني است در راه جمهوري اسلامي ايران گام بردارد، «دموكراسي اسلامي» به راحتي در سراسر كشورهاي منطقه خاورميانه توسعه پيدا خواهد كرد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه تحليلي-خبري «اوترا»، اخبار رسيده از مصر، تونس و يمن و ساير كشورهاي عربي آنقدر واضح نيستند كه بتوان بطور دقيق به ماهيت اصلي آنچه در اين كشورها در حال رخ دادن است پي برد، ولي يك مسئله واضح است و آن اينكه، اگر روند اوضاع در تونس شبيه حوادث ماه آگوست سال 91 در مسكو، ميدان استقلال كي يف در سال 2004 و برخي انقلابهاي «مخملين» در شرق اروپا در اواخر دهه 80 است، اوضاع در مصر بيشتر شبيه انقلاب اسلامي سال 1979 در ايران است.
آمريكاييها مدتها است از سازماندهندگان تظاهرات ضد دولتي در كشورهاي مختلف حمايت ميكنند، ولي مسئله در خصوص كشور مصر تا حدودي پيچيده است. مقامات واشنگتن كه همواره از "حسني مبارك " رئيسجمهوري مصر حمايت كردهاند، ترجيح ميدهند تا در مورد اظهارنظر قطعي در خصوص انقلاب مردمي در حال رخ دادن در مصر عجله به خرج ندهند.
"هيلاري كلينتون " وزير خارجه آمريكا اعلام كرد كه از حقوق و آزادي ملت مصر، از جمله آزادي بيان و حق متحد شدن در سازمانها و اجتماعات حمايت ميكند و از حاكمان مصر نيز خواسته تا مانع از برگزاري تظاهرات مسالمتآميز مردمي نشده و اصلاحات اجتماعي لازم در كشور را آغاز كند.
رهبران ساير كشورهاي غربي، از جمله فرانسه، آلمان و انگليس هم از رئيسجمهوري مصر خواستند تا از اعمال خشونت عليه مردم خودداري كند و شروع به تغييرات سياسي در كشور نمايد.
البته به نظر ميرسد كه براي اين اقدامات ديگر دير شده است، چرا كه بهرغم تلاشهاي مبارك براي اصلاح امور و برقراري نظم، همه كشور شروع به حمايت از اوضاع بوجود آمده كرده و ناآراميها افزايش پيدا كرده است.
اين در حالي است كه مقامات ايراني اعلام ميكنند كه حوادث مصر نشان داده كه دوره ديكتاتورهاي عرب كه از سوي غرب حمايت ميشوند، ديگر به پايان رسيده و اكنون رهبران مسلمانان و دموكراسي مبتني بر اصول مذهبي است كه اساس سياسي در منطقه خاورميانه را تشكيل خواهد داد.
اگر براستي چنين مسئلهاي در مصر رخ دهد، در اين كشور نظامي مشابه جمهوري اسلامي ايران به قدرت خواهد رسيد و اوضاع در منطقه خاورميانه بطور ريشهاي دچار تغيير و تحول خواهد شد، چرا كه تاكنون اختلاف بين فارس و اعراب و شيعه و سني بود كه مانع از بسط يافتن الگوي جمهوري اسلامي در منطقه ميشد. ولي اگر مصر كه كشوري عرب و سني است، در اين راه قدم بردارد، «دموكراسي اسلامي» به راحتي ميتواند در سراسر كشورهاي منطقه، اعم از سوريه، لبنان، الجزاير، ليبي، مراكش و يمن توسعه پيدا كند.
ضمن اينكه اين مسئله دقيقا برخلاف طرح دموكرتيزه سازي «خاورميانه بزرگ» است كه در زمان رياست جمهوري "جورج بوش " در آمريكا مورد توجه زيادي قرار داشت.