خبرگزاري فارس: تحليلگران و سياستمداران اردني معتقدند خشم و اعتراض مردم مصر تا سرنگوني نظام حسني مبارك ادامه خواهد داشت و اين زلزلهاي خواهد بود كه رژيمهاي عربي را نابود ميكند.
به گزارش فارس، پايگاه خبري "ايلاف " در مقالهاي به نقل از تحليلگران اردني نوشت: سقوط نظام مبارك زلزلهاي خواهد بود كه نظامهاي عربي را نابود ميكند.
در اين مقاله آمده است دولت اردن با نگراني شديد تحولات مصر را زير نظر گرفته است چون هر گونه تغيير و تحولي براي اردن بد تمام ميشود . اين در حالي است كه مقامات اردني تاكنون هيچ توضيحي درباره قيام مردم مصر ندادهاند.
تحليلگران و سياستمداران اردن معتقدند نظام حسني مبارك و حزب حاكم محبوبيت خود را كاملا از دست داده است اما سقوط كامل دولت مبارك و خروج وي از منصه قدرت موضوع روز است.
تحليلگران اردني تاكيد كردند حمايتهاي آمريكا از رژيم مبارك نيز به تدريج رو به كاهش است و اين در سخنان باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا هويدا است كه حمايت خود را از اراده ملت مصر اعلام كرد.
"طاهر العدوان "، سردبير روزنامه "العرب اليوم " در اين باره گفت: دستگاه دولتي اردن همچنان متاثر و مبهوت از حوادث غيرمنتظره مصر است و ديگر رژيمهاي عربي نيز همچون اردن ساكت شدهاند، اين نشان ميدهد كه همه دولتهاي عربي هنوز نميفهمند چه اتفاقي افتاده است يا نميتوانند سرعت اين حوادث را درك كنند به ويژه كه دومينوي خشم مردم براي سرنگوني نظامهاي عربي به سرعت در حال انتقال از يك كشور به كشوري ديگر است.
وي با درخواست سران كشورهاي عربي براي ايجاد تغييرات جامع در سياستهاي خود، افزود: آنچه كه در مصر اتفاق افتاد زلزلهاي بزرگ بود كه نظامي جديد را ايجاد خواهد كرد و اگر رژيمهاي عربي بخواهند به رفتار و سياست قديمي خود عليه مردم ادامه دهند سرنوشت مصر و تونس در انتظار آنها خواهد بود.
العدوان درباره سرنوشت نظام مصر تاكيد كرد: ادامه حكومت مبارك در سايه خشم 30 ساله مردم مصر چيزي شبيه معجزه خواهد بود و تظاهرات مردم تا سقوط مبارك ادامه خواهد داشت و اقدامات اصلاح طلبانه همچون تغيير دولت وي را نجات نخواهد داد.
"احمد عبيدات "، نخستوزير اسبق اردن نيز در گفتوگو با ايلاف گفت اعتراضات مردمي در مصر رو به پيشرفت خواهد بود تا نظام حسني مبارك را سرنگون كنند به ويژه كه وي در تحقق توسعه اقتصادي و عدالت اجتماعي شكست خورده است و آمار بيكاري و فقر در بين ملت مصر بسيار زياد شده است
وي يكي از دلايل اصلي ريختن مردم مصر به خيابانها و درخواست آنها براي سرنگوني رژيم مبارك را محدود بودن سياست در قبضه قدرت و حزب حاكم و نبود حيات دموكراتيك و آزادي بيان دانست.