لس انجلس تایمز نوشت: شورش در مصر نمونه خاورمیانه ای شورش برلین در سال هزار و نهصد و هشتاد و نه است.
اوباما و امریکا باید حمایت شان را از معترضان نشان دهند. این روزنامه در شماره امروز خود در اینترنت در تحلیلی به قلم اسکات مکلیود نوشت:با توجه به روند کنونی اعتراضات در مصر هر اتفاقی که از این پس روی دهد، این شورش تحت رهبری جوانان در حاشیه رود نیل به نحوی غالب خواهد شد- و دولت هنوز برای اقدامی ابلهانه فرصت زیادی دارد.
به نظر می رسد اکنون شاهد رویدادی در خاورمیانه ایم که شباهت به حوادث برلین در سال هزار و نهصد و هشتاد و نه دارد.
یک تحول سیاسی عمیق در حال وقوع است که ممکن است نهایتا به تشکیل یک دولت مشروع مردمی برای بزرگترین ملت عربی بیانجامد و به الگویی برای منطقه تبدیل شود. به عنوان یک خبرنگار امریکایی که به مدت سی سال در کشورهای خاورمیانه زندگی کرده است از اینکه باراک اوباما رئیس جمهور امریکا حوادث جاری را درک کند نا امید هستم .
نمی توانم درک کنم که چرا وی در استقبال کامل از جنبش ازادی خواهانه در مصر درنگ کرده است. اوباما در چهارم ژوئن دو هزار و نه در دانشگاه قاهره به مصری ها گفت که در صدد شروع جدیدی بین امریکا و مسلمانان در سراسر جهان است.
اکنون وی این امکان برایش فراهم شده است که در کنار مردمی قرار گیرد که عقایدشان را ابراز می کنند و خواهان اعمال نظراتشان در حکومت کشورشانند. به ندرت تغییر به طور منظم روی می دهد.
اما اوباما لازم نیست نگران باشد که رویدادها در مصر منجر به بی ثباتی پایدار شود.
همچنین بعید است این جریان به تشکیل یک رژیم اسلام گرا به سبک ایران بیانجامد. تلاش برای متحول ساختن مصر از سوی یک جنبش ملی گرای وسیع صورت می گیرد.
من مقاماتی را در رژیم مبارک می شناسم که پسرانشان در اعتراضات شرکت دارند.
اینها مردم عادی اند که صرفا ارزوی ازادی الهام بخش انها است.
بهترین تضمین ثبات در روابط بین مصر و امریکا رابطه خوب بین دولت ما (امریکا) و یک دولت دموکراتیک تحت حمایت مردم در مصر است. شورش مردمی که شاهد ان هستیم عمدتا شبکه ای از جوانانند.
اخون المسلمین دیرهنگام به این اعتراضات پیوست.
این گروه گرچه بزگترین جناح مخالف است به هیچ وجه از حمایت مطلق برخوردار نیست و رهبران ان عمدتا میانه رو و مسئولیت پذیرند. شعار مطلوب معترضان این است که quotation mark بازی تمام است quotation mark ، نه quotation mark الله اکبر quotation mark .
گرچه اکثر مصری ها از سیاست های امریکا در خاورمیانه بیزارند هیچ حس ضد امریکایی فاحشی در اعتراضات وجود نداشته است.
اگر محمد البرادعی برنده جایزه صلح نوبل از سوی رژیم مبارک مورد تحقیر قرار گرفت، این امر صرفا وی را در نظر مصری ها بیشتر به یک قهرمان تبدیل کرده است.
نه مصری ها و نه رهبران انها افراطی و بیگانه هراس نیستند.
رئیس جمهور ما (امریکا) نیز باید همبستگی امریکا را با انها ابراز کند.