راشد الغنوشی رئیس جنبش اسلامی النهضه تونس تاکید کرد: قصد ندارد در آینده هیچ سمت سیاسی در تونس داشته باشد.
الغنوشی در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی العالم در قالب برنامه quotation mark لقاء خاص quotation mark که پیش از عزیمت وی از لندن به تونس ضبط شده است در پاسخ به این سئوال که آیا انتظار چنین تحولاتی را در تونس داشتید؟ گفت: انقلاب مردم تونس نتیجه حتمی تحولاتی بود که از سالها پیش در این کشور آغاز شده بود.
من نمی گویم پیش بینی می کردیم این انقلاب در این زمان و به این شکل رخ بدهد ولی من شک نداشتم که چنین انقلابی روی خواهد داد.
اوضاع تونس به گونه ای بود که به سمت انفجار حتمی پیش می رفت. الغنوشی با اشاره به تلاشهایی که به منظور دور زدن انقلاب مردم تونس صورت می گیرد گفت: همین تلاشها موجب شده است مردم همچنان کاخ ریاست جمهوری و مقر نخست وزیری تونس را در محاصره خود داشته باشند.
مردم خواستار سرنگونی دولت موقت کنونی به ریاست محمد الغنوشی و تشکیل دولت نجات ملی با حضور نیروهایی هستند که در شکل گیری انقلاب نقش داشتند نه نیروهایی که انقلاب علیه آنان صورت گرفت.
مردم خواستار انحلال حزب تجمع دموکراتیک قانونی هستند که در زمان رژیم بن علی بر تونس حکومت می کرد. الغنوشی تاکید کرد مردم تونس بدون آن که رهبر خاص و شناخته شده ای داشته باشند قیام کردند و رژیم حاکم را شکست دادند ولی آنها رهبران خود را هنگام برگزاری انتخابات واقعی، انتخاب خواهند کرد. الغنوشی در پاسخ به این سئوال که چگونه حاکمان ستمگر و فاسد رژیم سابق تونس بازخواست خواهند شد؟ گفت: ملت تونس ملتی متمدن و شریف است که رژیمی دیکتاتوری را با کمترین هزینه سرنگون کرد.
هرچند بیش از صد نفر از مردم تونس در انقلاب علیه بن علی کشته شدند ولی آنها کسی را از طرف مقابل نکشتند.
البته سران رژیم سابق در دادگاهها در داخل و خارج از کشور تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و اموالی که غارت کرده اند بازگردانده خواهد شد.
ولی مردم به دنبال انتقام گرفتن نیستند.
باید اجازه داده شود که عدالت راه خود را پیدا کند. الغنوشی در پاسخ به این سئوال که آیا در انتخابات آینده ریاست جمهوری تونس نامزد خواهید شد؟ گفت: خیر من چنین قصدی ندارم.
من تمایلی به داشتن هیچ منصبی در حکومت اعم از ریاست جمهوری یا وزات یا نمایندگی پارلمان ندارم.
نسل جوانتری در جنبش النهضه هستند که برای تصدی سمتها شایسته تر از من هستند.
من به کشورم تونس باز می گردم تا در این مرحله حساس از تغییرات دموکراتیک در تونس نقش داشته باشم سپس به مسائل مربوط به اسلام و جامعه مشغول خواهم شد. راشد الغنوشی در ادامه گفت: دولتهای غربی از جمله آمریکا و فرانسه در اوایل انقلاب تونس از رژیم بن علی به عنوان یک عضو جامعه بین المللی و متحد خود حمایت کردند ولی وقتی انقلاب در آستانه پیروزی قرار گرفت این کشورها موضع خود را تغییر دادند به ویژه آن که ملت تونس هیچ بهانه ای برای ادامه حمایت از بن علی در اختیار غربیها نداد.
همانطور که هیچ یک از متحدان شاه مخلوع ایران پس از سرنگونی حکومتش حاضر به پناه دادن به او نشدند، بن علی نیز با استقبال متحدانش مواجه نشد.
الغنوشی درباره تاثیر انقلاب تونس بر تحرک سایر ملتها در منطقه گفت: پس از موفقیت انقلاب تونس، پرچم این کشور در تجمعاتی در اردن و یمن و مصر و حتی آلبانی دیده شد.
اما اگر امروز می بینیم در میدان التحریر قاهره مردم تجمع کرده اند و تظاهرات می کنند به خاطر انقلاب تونس نیست، تظاهرات آنها به این علت است در مصر رژیمی حکومت می کند که حق مردم را به رسمیت نمی شناسد و به ملت توهین و اموالش را غارت می کند و اراده ملت احترام نمی گذارد.