مدیرکل اماکن باستانی مصر سرقت آثار باستانی را سازماندهی شده دانست و از یونسکو برای حمایت از این آثار درخواست کمک کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی، نورالدین عبدالصمد در گفتگوی اختصاصی با این شبکه در پاسخ به این سئوال که آیا با توجه به ناآرامی های مصر خطری آثار باستانی این کشور را تهدید می کند؟ گفت: بدون شک چنین خطری وجود دارد و آثار باستانی عملا هدف تعرض قرار گرفته اند.
وی افزود: بسیاری از اثار باستانی مصر در مناطق مختلف سرقت شده است اما خطرناکتر از همه این است که برخی از آثار باستانی که در یونسکو نیز به ثبت رسیده مورد تعرض قرار گرفته و بسیاری از آثار در این مناطق به سرقت رفته و غارت شده است. وی ادامه داد: وزارت کشور مصر به مسئولان حمایت از آثار باستانی دستور داده است مناطقی را که این آثار در آنجا وجود دارد ترک کنند.
اکنون با فاجعه ای بسیار بدتر از عقب نشینی ارتش مصر در سال هزار و نهصد و شصت و هفت روبرو هستیم.
بنابراین از همین جا از یونسکو می خواهم فورا وارد عمل شود و کمیته میراث جهانی نشستی فوری تشکیل دهد.
از آنها می خواهم برای حمایت از آثار مصر اقدامی انجام دهند. عبدالصمد با اشاره به این که مردم کمیته هایی را برای حمایت از اثار باستانی تشکیل داده اند افزود: وزارت کشور هیچ حضوری در مناطق باستانی ندارد و از حضور ارتش و نیروهای امنیتی در آنجا خبری نیست.
به نظر من هر منطقه باستانی حتی از بانک مرکزی مصر نیز مهمتر است.
نظام باید به این نکته واقف باشد.
وی با اشاره به این که تغییر وزیر کشور هیچ فایده ای ندارد افزود: نظام سیاسی مصر باید تغییر کند.
هر وزارتخانه ای در مصر یک مرجع سیاسی است و اگر نظام سیاسی به کلی تغییر نکند هیچ فایده ای نخواهد داشت. وی افزود: ما با یک فاجعه روبرو هستیم ولی نظام هنوز نمی خواهد خواسته های مردم را بپذیرد.
سرقت آثار باستانی یک اقدام سازمان یافته و از قبل برنامه ریزی شده است و عقب نشینی نیروهای امنیتی از اماکن باستانی یکی از دلایلی است که نشان دهنده سازماندهی قبلی برای این اقدامات است.