خبرگزاري فارس: مشاور امنيت ملي اسبق آمريكا در گفتوگو با يك شبكه تلويزيوني درباره تحولات اخير در مصر تأكيد كرد كه گزينه واقعگرايانه در مصر كنارهگيري "حسنيمبارك " است و بهتر است مبارك شخصا از قدرت كنارهگيري كند و اجازه دهد تغيير بدست خودش صورت گيرد.
به گزارش فارس، "زبيگنيو برژينسكي " مشاور امنيت ملي اسبق آمريكا در دوره رياست جمهوري "جيمي كارتر " در گفتوگو با "كريستين امانپور " مجري تلويزيون "اي بي سي " آمريكا درباره تحولات اخير در مصر در پاسخ به اين سؤال كه "آيا زمان آن رسيده كه مبارك از قدرت كنارهگيري كند يا همانطور كه به نظر ميرسد دولت آمريكا اميدوار است، رئيسجمهور مصر ميتواند با انجام برخي اصلاحات از شرايط كنوني جان به در برد؟ " گفت: آنچه ميتواند واقعگرايانه باشد اين است كه شخص مبارك با توصيههاي خارجي كه به نفع خود او و همچنين به نفع كشور مصر است متقاعد شود كه از قدرت كنارهگيري كند و يا روندي را ترتيب دهد كه كنارهگيري وي از قدرت را تسهيل بخشد.
*هر گزينه ديگر جز كنارهگيري مبارك از قدرت عواقبي شديد به همراه دارد
وي ادامه داد: به اعتقاد من هر گونه جايگزيني براي اين گزينه ميتواند عواقب شديدتري را به همراه داشته باشد؛ گزينههايي اين چنين كه يا ارتش مردم را سركوب كند و مردم اين كشور نيز بيش از پيش به بنيادگرايي و افراط گرايي در واكنش به اين سركوبگريها روي آورند و يا اينكه رژيم مبارك با شرايط كنوني به حاكميت خود ادامه دهد و بعدها فوران خشمي ديگر و به مراتب شديدتر در اين كشور را شاهد باشيم.
مشاور امنيت ملي اسبق آمريكا همچنين ضمن ابراز نگراني در خصوص تبديل شدن انقلاب مصر به انقلابي اسلامي همانند انقلاب اسلامي ايران مدعي شد: نمونههايي وجود دارد كه به ما هشدار ميدهد، يكي از اين نمونهها انقلاب اسلامي ايران است. علاوه براين نمونههايي نيز وجود دارد كه ميتواند در شرايط كنوني مشوق باشد، همانند آنچه كه در تركيه اتفاق افتاد و امروز تركيه به عنوان يك ضامن دموكراسي در منطقه مطرح است.
*مبارك اجازه دهد تغيير در مصر بدست خود او صورت گيرد
برژينسكي در ادامه از تمدن ايران و مصر به عنوان دو تمدن باشكوه در منطقه خاورميانه ياد كرد و گفت: اگر به منطقه حاضر نگاهي داشته باشيد خواهيد ديد كه 3 كشور بزرگ در اين منطقه وجود دارد...مصر با تمدن، فرهنگ و تاريخي بسيار با شكوه و ايران كه از فرهنگ و تمدني تاريخي برخوردار است و تركيه با گذشتهاي امپرياليستي كه در شرايط كنوني ميتواند بسيار تأثيرگذار باشد.
وي در پايان تأكيد كرد: تركيه به طور قطع مناسبترين گزينه و الگو در شرايط كنوني است و مبارك همچنان مي تواند نقشي سازنده ايفا كند و با پذيرفتن واقعيت اجازه دهد كه تغيير [در اين كشور] به دست خود وي صورت گيرد.