علیاکبر صالحی وزیر پیشنهادی امورخارجه در ابتدای سخنان خود با تقدیر از احمدینژاد به دلیل انتخابش برای این پست، از خادمین دستگاه دیپلماسی کشور به ویژه متکی، خرازی و ولایتی تشکر کرد.
آفتاب: وزیر امورخارجه با اشاره به 10 سال سابقه فعالیت دیپلماتیکاش، از وزرای خارجه پیشین حتی در دولتهای اصلاحات و سازندگی تقدیر و تشکر کرد.
علیاکبر صالحی وزیر پیشنهادی امورخارجه در ابتدای سخنان خود با تقدیر از احمدینژاد به دلیل انتخابش برای این پست، از خادمین دستگاه دیپلماسی کشور به ویژه متکی، خرازی و ولایتی تشکر کرد.
او که معرفیاش برای وزارتخارجه در آستانه ایام الله فجر را به فال نیک گرفته بود، به معرفی خود از بیوگرافی گرفته تا سوابق کاریش پرداخت و گفت: من متولد 1328 در کربلای معلی از پدرومادری زاده قزوین و از نوادگان علامههای برجسته دینی هستم.
صالحی از سوابق حضورش در سازمان ملل، یونسکو و سازمان کشورهای اسلامی یاد کرد و در واکنش به تحصیلات غیرمرتبطش با وزارت خارجه گفت: البته بنده 10 سال در این عرصه فعال بودهام و از آنجا که پرونده هستهای ما از مهمترین بخشهای دیپلماسی ماست، به خوبی به این مساله واقفم.
وزیر پیشنهادی خارجه از آرمانهای انقلاب اسلامی در عرصه سیاست خارجی یاد کرد و افزود: دعوت به حفظ اتحاد و یکپارچگی مسلمانان از ضرورتهای عینی در این عرصه است که باید اندیشههای امام و ارشادات رهبری را در آن پیگیری کرد. وزارت خارجه خط مقدم تعاملات ایران در عرصه بینالمللی است که از همه ظرفیتهای خود در این راستا استفاده خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه نسبت به حفظ این امانت ملی متعهد است، ادامه داد: امیدوارم با ایدههای نوآورانه بتوانم توصیههای رهبری در انعکاس عزت و اقتدار ملی در عرصه دیپلماتیک را محقق کنم.
صالحی از وصیت امام راحل به وزاری امورخارجه در اصلاح سیاستخارجی و سفارتخانهها و ارتباط مسالمت جویانه با کشورهایی که قصد دخالت در امور ایران ندارند، اشاره کرد و گفت: همانگونه که رهبری تاکید دارند، انقلاب اسلامی پدید آورنده یک سیاست نو و ضد نظام سلطه است که می کوشم این دیدگاه را محقق کنم. اولویتهای این دیپلماسی باید منافع و امنیت ملی را ارتقا بخشیده و مخاطرات را کاهش دهد.
وی در ادامه به قرائت اولویتهای ارائه شده در برنامههایش از جمله توسعه روابط با کشورهای همسایه و مسلمان پرداخت و بر پایه حفظ موازین برادرانه به دنبال گسترش ارتباط با کشورهای منطقه بویژه در حوزه خلیج فارس خواهم بود. از این رو بنده در پیوند و همکاری با شورای خلیج فارس به منظور دفع مخاطات عزم راسخ دارم.
فعال کردن روابط دوجانبه تلاش برای همکاریهای چندجانبه با کشورهای آفریقای جنوبی هم از جمله برنامههای وزیر پیشنهادی امور خارجه بود که طی آن گفت: خوشبختانه سوء تفاهمی که با سنگال بوجود آمده بود در جریان سفر اخیر بنده رفع شد.
وی از ارتباط با کشورهای آمریکای لاتین و جنوبی نیز یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه اتحادیه اروپا علی رغم اقدامات برخی عضای آن، نیازمند روابط مستحکم با ایران به عنوان یکی از کشورهای تامین کننده انرژی در جهان است، ما آماده برقراری رابطه با این اتحادیه متناسب با نوع رفتارهای متین ومعقول آنها خواهیم بود. اما این بسته به سیاستهای آنها دارد. کمک به رفع معضل حقوق بشر در دنیا نیز مبتنی بر اعتقادات اسلامی ایران و نگاه مثبت دیگر کشورها به جایگاه ایران خواهد بود.
به گفته وی دستگاه دیپلماسی تمام توان خود را برای مقابله با جنگ نرم نیز آغاز میکند.
صالحی در پایان گفت: در صورت صلاحدید مجلس آمادهام که تجارب خود را در عرصه دیپلماسی کشور به کار گیرم. البته بدون مساعدت نمایندگان در خانه ملت، تحقق اهداف دیپلماتیک کشور امکان پذیر نخواهد بود.