خبرگزاري فارس: رهبر مسلمانان تونس كه پس از 22 سال تبعيد در ميان استقبال گرم هزاران تونسي به وطن خود بازگشت با بيان اينكه همه كشورهاي اسلامي به سمت رويكرد "اسلام و دموكراسي " و "اسلام و آزادي " پيش ميروند؛ گفت: مردم كشورهاي اسلامي و عربي از نفرت رژيمهاي مستبد حاكم ؛ اسلامگريان را انتخاب ميكنند.
به گزارش مانيتورينگ فارس، شيخ "راشد غنوشي " رهبر مسلمانان تونس با بيان همه كشورهاي جهان اسلام به سمت "اسلام و دموكراسي " و "اسلام و آزادي " پيش ميروند؛ افزود: اين دو موضوع رويكرد عمومي همه كشورهاي منطقه از جمله تونس است كه بر هيچ كسي پوشيده نيست و هر رژيمي كه اين منطق را نپذيرد و حيات سياسي و مشروعيت خود از صندوقهاي راي نگيرد و يا به واقعيت اسلامي (ملت خود) اعتراف نكند؛ از بين خواهد رفت و هيچ نقشي در آينده نخواهد داشت.
*مشروعيت حكومت به صندوقهاي راي وابسته است
وي كه با تلويزيون الحوار گفتوگو مي كرد؛ با تاكيد بر اينكه همه كشورهاي منطقه با سرعتها و هزينههاي مختلف در مسير اين منطق سير ميكنند؛ افزود: مسئولان برخي از كشورها عاقل بوده و با هزينه كمتري در اين مسير گام ميگذارند درحالي كه برخي از رژيمها مانند رژيم زين العابدين بن علي احمق بوده و هزينه بالايي براي تونسيها داشته است.
* رويكرد اسلامي بهترين گزينه براي عبور از چالشهاي جهاني است
رهبر جنبش اسلامگراي النهضه تونس با بيان اينكه جنبشهاي سياسي بايد درك كنند كه اين كشورها، اسلامي بوده، تاريخ و هويتشان نيز اسلامي است و در مقابل چالشهاي بينالمللي اسلام را نجات دهنده خود بدانند، رويكرد اسلامي را بهترين گزينه براي عبور از چالشهاي جهاني از جمله جهاني سازي، سرمايه داري و حل آرمان فلسطين دانست و افزود: بسياري از ملتها كه جريانهاي اسلامي را در مصر و تونس انتخاب ميكنند؛ به علت انزجار از فساد رژيمهاي حاكم است. اينها آزاد سازي فلسطين و آزاد سازي ملتهاي عربي و اسلامي را خواستارند.
*استبداد بزرگترين دشمن ملتهاي عربي و اسلامي
وي با تاكيد بر لزوم اتحاد و انسجام بين همه گروههاي ديني، سياسي و ملي گرايان براي آزادي ملتها از زير يوغ استبداد، تصريح كرد: استبداد يك آفتي است كه تمدن (اسلامي) ما را نابود ساخته و ملتهاي عربي و اسلامي را به حاشيه راند و اينك اين هوشياري به ملتها بازگشته و خود براي رويارويي با بزرگترين دشمنشان كه همانا استبداد است، آماده ميكنند.
*مشاركت همگي هزينه كمتري براي مردم دارد
غنوشي با تاكيد بر مشاركت همه گروههاي سياسي و ديني تونس در نظام جديد؛ گفت: مشاركت همگان هزينه كمتري دارد و ما خواستار هزينه بيشتر براي ملتمان نيستيم.
* جريانهاي لائيك از بحران موجوديت رنج ميبرند
وي با بيان اينكه جريانهاي بي ديني در جهان هم اكنون از بحراني در نمايندگي آنها در موسسات سرمايه داري قاروني رنج ميبرند؛ افزود: اسلام پرچمهاي نوراني را بالا برده و اكنون بسياري از گروهها از جمله در فلسطين به دنبال اتحاد با اسلام گريان براي آزاد سازي قدس هستند. علاوه بر اين موضوعاتي چون دفاع از مستضعان، وحدت مسلمان و هم پيماني با گروههاي مستضعف از جمله پيامدهاي عملكرد جريانهاي اسلامگريانه است.
*مردم از نفرت رژيم حاكم اسلامگرايان را انتخاب ميكنند
غنوشي با بيان اينكه متاسفانه برخي از مسلمانان معتقدند كه موفقيت در چنگ زدن به رويكرد بي ديني است، افزود: افرادي كه با دوري از رويكرد اسلامي بر كرسيهاي قدرت تكيه زدند، چگونه عملكردي از خود بر جاي گذاشتهاند؟ سرنوشت بعثيها، ناصريون و ابورقيبهها در عراق، مصر و تونس چگونه است؟ اين رژيمها را همان بس كه مردم از نفرت رژيم حاكم اسلامگريان را انتخاب ميكنند.
وي در پايان با بيان اينكه در انديشه اسلامي "انسان " در قلب امور جاي دارد و جوهره اصلي در آن بشر و جامعه است، رضايت خداوند را بهترين مقياس براي اندازه گيري عملكرد جريان اسلامگريانه خواند.