مردم مصر در مورد ریاست محمد البرادعی در دوره انتقالی در مصر ملاحظاتی داشته و وی را فاقد قدرت و شناخت کافی از مصر می دانند.
به گزارش گروه بین الملل مشرق به نقل از رویترز، بسیاری از مصریها که در خیابانهای این کشور به اعتراض و ابراز خشم خود از دولت "حسنی مبارک" مشغول هستند، اعتراض خود را نسبت به بر عهده گرفت رهبری کشور در دوره انتقالی از سوی "محمد البرادعی" رئیس جبهه ملی تغییر در مصر و مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی ابراز داشتند.
البرادعی که سالها در خارج از این کشور زندگی کرده است، با درد و غم و سختیهای مردم مصر آشنا نیست و از سوی دیگر افکار غربی تا مغز استخوان وی نیز رسوخ کرده است، وی روز جمعه گذشته در حالی وارد مصر شد که اعتراضات در این کشور به اوج خود رسیده بود.
امروز و در هفتمین روز اعتراضات گسترده مردمی، اخوانالمسلمین و سایر نیروهای معترض مصری اعلام کردند که کمیتهای را برای گفتگو با ارتش مصر و سایر نیروهای سیاسی این کشور ترتیب دادهاند که ریاست آن بر عهده "محمد البرادعی" قرار دارد.
البرادعی و جماعت اخوانالمسلمین دیروز اعلام کردند که گروههای معارض مصری البرادعی را برای گفتگو با ارتش و رایزنی برای تشکیل دولت وحدت ملی انتخاب کردهاند.
این در حالی است که حزب الکرامه یکی دیگر از گروههای مصری این موضوع را رد کرده و گفت که وی سعی دارد به این ترتیب بر موج اعتراضات مردم مصر سوار شود.
البرادعی 68 ساله که مدتها در آمریکا زندگی کرده است، در فوریه سال 2010 به مصر آمد، وی بعد از رسیدن به این کشور ریاست حزبی از مخالفان دولت را در دست گرفت و به همین علت از تایید خوبی در میان مردم برخوردار شد. این در حالی است که غیبت طولانی وی از مصر شانسی را برای رهبری معترضان باقی نگذاشته بود، بسیاری از مصریها اعتقاد دارند که وی هیچ جیز در مورد مصر نمیداند و نمیتواند آن را اداره کند.
خالد عزت 34 ساله که مهندس تکنولوژی اطلاعات است، دیروز در تظاهرات مر دمی علیه دولت مبارک گفت که البرادعی به درد کشور نمیخورد، او مقداری برای این پست ضعیف است، "عمر مهدی" مدیر فروش یک شرکت نیز گفت که البرادعی را حتی برای تصدی موقت پست ریاستجمهوری نیز قبول ندارد.
برخی از حاضران او را بسیار نزدیک به آمریکا میدانستند، "ولید عبد المتعال" 36 ساله میگوید که مواضع البرادعی در قبال کشورهای عربی، ایران و کره شمالی بیطرفانه نبوده و من این موضوع را قابل قبول نمی دانم.
در میان محافل مخالفان دولت جایگزینهای دیگری برای البرادعی مطرح شده است، عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب یکی از این گزینههاست، برخی گزینه مشخصی را برای خود در نظر ندارند و برای آنها مهم این است که قانون اساسی اصلاح شود تا هیچ کس نتواند مانند مبارک به صورت طولانی مدت قدرت را در دست داشته باشد.