خبرگزاري فارس: در حاليكه دولت آمريكا تمامي تلاش خود را براي حفظ دولت كنوني مصر به كار گرفته است، سفير سابق خود در مصر را به قاهره فرستاد تا نيات رئيسجمهوري مصر را در ميان خشونتهاي اين كشور تخمين بزند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه آمريكايي "نيويوركتايمز "، "فيليپ كرولي " سخنگوي وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد كه "فرانك جي ويزنر " سفير سابق آمريكا در مصر كه "حسني مبارك " رئيسجمهوري مصر را ميشناسد، روز گذشته در "قاهره " پايتخت مصر فرود آمد اما هيچگونه اطلاعاتي در خصوص اين مسئله كه آيا وي حامل پيامي از جانب "باراك اوباما " رئيسجمهوري آمريكا هست يا خير، ارائه نداد.
كرولي تأكيد كرد: وي برخي از بازيگران اصلي دولت مصر را ميشناسد. دولت آمريكا بر اين باور است كه مفيد است كه وي با مبارك وارد بحث و گفتوگو شود و نقطهنظرات وي را دريابد.
نيويورك تايمز در ادامه گزارشات خود نوشت كه انتخاب ويزنر، 72 ساله، اين پرسش را برميانگيزد كه آيا دولت آمريكا در صدد است از وي به عنوان فرستادهاي براي ترغيب مبارك به استعفا صورت گرفته است يا خير؟ اما مقامات دولت آمريكا در اين زمينه هيچگونه اطلاعاتي را فاش نكردهاند.
فيليپ كرولي در گفتوگو با خبرنگاران تصريح كرد: ما يك پيام كاملاً واضح و روشن به مصر ابلاغ كردهايم و اين پيام هم به صورت آشكار و هم خصوصي بوده است اما ويزنر نيز اين فرصت را دارد تا آنچه را كه ما پيشتر به مصر ابلاغ كردهايم را مجدداً ابلاغ كند.
ويزنر كه همچنين به عنوان سفير زامبيا، فيليپين و هند نيز فعاليت كرده است، در سال 2006 و 2007 بهعنوان نماينده ويژه "جرج بوش " رئيسجمهور سابق آمريكا فعاليت ميكرد و در خصوص استقلال كوزوو مذاكراتي را برگزار كرد.
بر اساس اين گزارش، گرچه ويزنر در حدود يك دهه از مبارك 82 ساله جوانتر است اما دوستان وي اعلام كردند كه وي گزينه مناسبي براي وارد بحث شدن با مبارك در خصوص گزينههاي احتمالي وي ميباشد، و اگر در صدد باشد تا مبارك را ترغيب به استعفا كند، اين اقدام ظرف يك جلسه گفتوگو انجام نميشود بلكه چندين گفتوگو انجام خواهد گرفت.
"دنيل كورتزر " سفير سابق آمريكا در مصر و تلآويو اعلام كرد كه ويزنر گزينه مناسبي است اما سوال اصلي كه ما جواب آن را نميدانيم اين است كه آيا دولت آمريكا در خصوص كنارهگيري مبارك از قدرت تصميمگيري كرده است يا خير؟
نيويوركتايمز ادامه داد كه دولت اوباما به طور آشكارا اصرار ميكند كه آينده مبارك براي مردم مصر حائز اهميت است اما نه "هيلاري كلينتون " وزير خارجه آمريكا و اوباما در خصوص اين مسئله مهم در سخنان روز گذشته خود مطلبي ارائه نكردند و اين ميتواند اين مفهوم را داشته باشد كه آنها ميخواهند قبل از آنكه چيزي بگويند، شرايط را بسنجند و ببيند كه زمينه و رخدادها در مصر چگونه پيش ميرود.