خبرگزاري فارس: يك روزنامه آلماني در گزارشي ضمن اشاره تلويحي به سرنگوني رئيسجمهور مصر نوشت كه آينده اين كشور هرچه باشد، رئيسجمهور كنوني در آن جايگاهي نخواهد داشت.
به گزارش فارس به نقل از "فرانكفورتر آلگماينه "، تحولات اخير نشان داد كه هيچ فرقي ندارد كه "حسني مبارك " از سمت خود بركنار شود و يا اينكه انتخابات زودهنگام در اين كشور برگزار شود. در هر صورت يك موضوع روشن است و آن اين است كه مبارك ديگر جايگاهي در مصر نخواهد داشت.
اين روزنامه آلماني نوشت كه اين مسئله تا چه زماني مبارك سعي ميكند تا عملي كردن درخواست معترضان به حكومتش مبني بر كنارهگيري از قدرت را به تعويق بياندازد، اهميتي ندارد چرا كه روزهاي فرمانروايي مبارك به پايان رسيدهاند. ضمن اينكه تصور نامزدي وي براي شركت در انتخاباتي كه در پاييز برگزار ميشود، نيز بسيار محال است.
همچنين اصلاحاتي نيز كه وي به تازگي در دولت انجام داد از ديد معترضان اقدام چشمگيري محسوب نميشوند، چرا كه همه افرادي كه در دولت جديد حضور دارند، از سربازان قديمي حامي دولت هستند كه در راس آنها "عمر سليمان " معاون رئيسجمهور قرار دارد. صرفنظر از اين موضوع افراد باز هم نميتوانند در آينده سياسي مصر حضور داشته باشند و كهولت سن، يكي از مهمترين موانع در اين زمينه است. جوانترين اين افراد "احمد شفيق " است كه 70 سال سن دارد. به عبارتي افراد پيشنهادي مبارك همگي عمر سياسي خود را يا در ارتش و يا در سرويس اطلاعات و امنيت اين كشور سپري كردهاند و مجموعه اين موارد آن چيزي نيست كه مردم مصر خواهان آن هستند.
براساس اين گزارش، همانند آنچه كه در تونس رخ داد، دولت مصر نيز در روزهاي اخير سرانجام متوجه شد كه بخشي از مردم اين كشور متفاوت از هيئت حاكمه فكر ميكنند كه اين موضوع نشانده ضعف سياست چند صدايي در مصر است.
از سويي اسلام نيز قدرتي است كه در مصر نميتوان آن را ناديده گرفت. اين دين در سدههاي گذشته قدرتمندتر شده است و اگر گروههاي مردمي همچنان كه تاكنون نشان دادهاند خواستار ادامه انقلاب خود هستند، به اسلام تكيه خواهند كرد و اين دليل روي آوردن بسياري به اخوان المسلمون است.
فرانكفورتر آلگماينه نوشت كه مدتي است كه در جهان عرب تجربه ساختار سياسي تركيه با علاقه دنبال ميشود كه در آن افراد اسلامگرايي مانند "عبدالله گل " و "رجبطيب اردوغان " بر مسند قدرت نشستند و توانستند ضمن پياده كردن اسلام قوانين دموكراتيك را نيز عملي كنند.
اين نوع حكومت براي مردم كشورهاي عربي كه همواره با سياستمداراني ديكتاتور به سر بردهاند، بسيار جالب خواهد بود.