عثمان تنور جیانگ دبیرکل حزب سوسیالیست طی سخنانی اعلام کرد: آنچه که در تونس رخ داد و آنچه که منجر به سقوط با زور بن علی شد یک زنگ خطر برای همه دیکتاتورها محسوب می گردد.
به گزارش شبکه رسانه امین به نقل از خبرگزاری های سنگال؛ آقای "جیانگ" که یکشنبه گذشته در جمع مردم "سیدنیا" (واقع در امبور) سخنرانی کرد، افزود: بسته بودن، فشار شدید و عدم مذاکره در چهارچوب مدیریت مبتنی بر دمکراسی نمی گنجد.
وی افزود: کلیه رژیمهای دیکتاتوری با ظاهر بسیار قدرتمند و مسلط بر اوضاع، با اراده و جنبش مردمی تبدیل به شیرهای کاغذی و یا کاخهای پوشالی می شوند. وی با اشاره به سقوط بن علی در تونس اظهار داشت: نحوه سقوط بن علی باید تمام کسانی که فکر می کنند با تمام فشار و سیستم امنیتی، همه امور حل می شود، به فکر وا دارد. باید به مردم تونس بخاطر دستیابی به دمکراسی تبریک گفت. دمکراسی مسئله بسیار مهمی است که همه باید به آن توجه نمایند. وی اظهار داشت: در روزهای آتی اوضاع روشن خواهد شد. در شرایطی که بن علی سقوط کرد و در دوران دولت موقت، هشیاری مردم تونس را می طلبد تا به نتایج دلخواه خود برسند.
دبیرکل حزب سوسیالیست افزود: باید بین بن علی و دولت بن علی تفاوت قائل شد به این دلیل که بن علی با خواست مردم سقوط کرد ولی دولت بن علی سعی در تغییر مواضع اش دارد.
وی افزود: "فکر می کنم آنچه که در تونس می گذرد باید مورد توجه و نظارت همه دمکراسی خواهان جهان قرار گیرد و باید به مردم تونس کمک شود تا بتوانند ازاین بحران خارج شوند."
وی در ادامه می گوید: اگر شما به شمال آفریقا نگاه کنید، درمی یابید که مبارک 29 سال حکومت نمود،بوتفلیقه در سال 1963 وزیر امور خارجه شئ و اکنون رئیس جمهور است و قذافی تاکنون 40 سال حکومت کرده است که این اوظاع کلی این منطقه می باشد.
در بیشتر کشورهای آفریقایی، رؤسای جمهوری بین 20 تا 30 سال حکومت کردند که بر اساس دموکراسی باید 5 سال حکومت با یک بار تمدید برقرار گردد.