کارشناس و مدیر مرکز مطالعات جهان عرب و کشورهای حوزه مدیترانه در ژنو گفت: آمریکا نمی خواهد نظام حکومتی که اکنون در مصر وجود دارد از بین برود بلکه به فکر یافتن راه حلی برای نجات آن است.
به گزارش شبکه خبری فرانس بیست و چهار، مجری این شبکه در ابتدا با اشاره به تغییر و تحولاتی که در عرصه سیاسی مصر ودولت این کشور رخ داده است این سئوال را مطرح کرد که تعیین گروه جدیدی برای هدایت کشور می تواند نوعی پیروزی برای مردم معترض در خیابان های قاهره و دیگر شهرهای مصر باشد ؟ quotation mark حسنی عابدی quotation mark گفت: قدری زود است که از پیروزی مردم صبحت کنیم.
زیرا مردم مصر مصممند که به اعتراضات خود تا آخر ادامه دهند.
نمونه بارز این عزم راسخ مردم مصر نیز تشکیل دولتی جدید و تلاش رژیم مصر برای باز پس گیری قدرت است تا این چنین نشان دهد که در کشور خلع قدرت وجود ندارد.
فردا که قرار است صدها هزار نفر در شهرهای بزرگ مصر تظاهرات کنند ، روز امتحان برای مردم خواهد بود .
با این حال، تا مقطع کنونی بایدگفت که مردم امتیاز بزرگی از قدرت حاکم بر کشورشان نگرفته اند.
تظاهرات روز سه شنبه در اسکندریه که قرار است در آن یک میلیون نفر شرکت کنند و تظاهرات بزرگ مردم در همین روز در قاهره ، نقطه عطفی در اعتراضات مردم به حساب می آید.
زیرا فردا هفتمین روزی است که تظاهرات مردم مصر علیه رژیم مبارک ادامه دارد.
این تظاهرات بزرگ مردم قاهره واسکندریه از آنجا مهم است که پایه قدرت مبارک در قاهره شالوده ریزی شده است.
به همین علت هم تظاهرات و راهپیمایی های که در اسکندریه و دیگر شهرهای این کشور برگزار می شود زیاد نمی تواند برای رژیم حاکم بر مصر درد سر آور باشد .
اما هرگاه تظاهرات بزرگی که در قاهره برگزار می شود ، با توجه به آنکه قلب وهسته اصلی قدرت در پایتخت است ارکان قدرت را می لرزاند.
بنابراین اگر امروز مردم به طور گسترده در خیابان ها حاضر شوند و دستورهای پلیس و مقررات منع آمد و شد را نادیده بگیرند ، ثابت می کند که مصری ها در ادامه راه خود مصمم هستند و ارتش هم دیگر حرفی برای گفتن ندارد.
باید به نکته اشاره کنیم که ارتش مصر با ارتش تونس فرق می کند.
ارتش مصر ، ارتشی است که مبارک عضو آن بوده است و با ساختار آن آشناست.
دوم آنکه، ارتش مصر خواستار برکناری فوری مبارک نیست.
زیرا اگر مبارک به این زودی برکنار شود توهین و تحقیری برای مبارک محسوب می شود که ارتش او را قهرمان جنگ هزار و نهصد و هفتاد و سه می داند و همچنین تحقیر وتوهینی برای خود ارتش است که می خواهد وجهه خوبی از خود داشته باشد.
زیرا وظیفه ارتش است که روند انتقال قدرت را همراهی کند.
انتقال قدرتی که از هم اکنون آغاز شده است و از سیاست به نظامی گری در حال انتقال است .
اگر دقت کنیم هم اکنون هم معاون رئیس جمهور و هم نخست وزیر جدید مصر از نظامیان هستند.
وی درباره ائتلاف مخالفان سیاسی مصر که محمد البرادعی را فعلا رهبر خود می دانند نیز گفت:این ائتلاف اصلا منسجم نیست .
زیرا دریک سوی طیف آن افراد لاییک و سکولار قرار دارند و در یک سوی طیف دیگر آن افراد مذهبی مانند گروه سنی اخوان المسلمین قرار دارد.
در نتیجه البرادعی زیاد نمی تواند از این ائتلاف به عنوان جبهه واحدی علیه رژیم حاکم بر مصر استفاده کند.
دولت مصر اکنون به این امید بسته است که مردم از شرکت در تظاهرات و راهپیمایی های اعتراضی خسته شوند و مخالفان نیز دچار دو دستگی شوند .
همچنانکه که همین روز گذشته گروهی در بین مخالفان می گفتند که البرادعی نماینده ما نیست .
او فردی است که از خارج به کشور آمده ،بیشتر زندگی اش در خارج ازکشور بوده است و واقعیات مصر را نمی داند.
بنابراین، در همین جا تفاوت تظاهرات مردم مصر با مردم تونس مشخص می شود.
در تونس گروه سیاسی مشخصی نبود که بخواهد تظاهرات مردم را به نفع خود تصاحب کند.
اما در مصر طبقه سیاسی کنونی تلاش می کند که از تظاهرات مردمی به نفع خود بهره برداری سیاسی کند.
درنتیجه ممکن است ادامه این روند ، در واقع هدیه ای به دولت و رژیم حاکم بر مصر باشد تا به مردم بگوید: ببینید افرادی که قرار است رهبر شما شوند، چگونه می خواهند ازاین تظاهرات شما به نفع منافع سیاسی خودشان سو استفاده کنند. عابدی درخواست اخوان المسلمین از البرادعی برای به عهده گرفتن رهبری مخالفان سیاسی گفت: البرادعی وجهی قابل قبول، میانه رو دارد که درواقع می تواند ویترین خوب و زیبایی برای گروههای مخالف سیاسی در مصر باشد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا وکشورهای غربی مبارک را در نهایت رها خواهند کرد یا خیر نیز گفت: واشنگتن امروز بازیگر اصلی اوضاع مصر است.
مبارک جز یک نظام سیاسی است که از رئیس جمهوری ؛دولت وارتش تشکیل شده است .در نتیجه اگر آمریکا متوجه شود که توازن قوا در مصر دیگر به نفع اش نیست و خطر فروپاشی نظام حکومتی وجود دارد، و مردم در ادامه تظاهرات خود مصمم هستند، در رها کردن مبارک به حال خود ،ذره ای به خود تردیک راه نمی دهد.
اما آمریکا نمی خواهد نظام حکومتی که اکنون در مصر وجود دارد از بین برود و به فکر یافتن راه حلی شرافتمندانه برای نجات این نظام است .