پس از آنکه بهای نفت خام در معاملات روزهای اخیر به علت تنش در مصر به بشکه ای بیش از یکصد دلار رسید، دلالان نفتی درباره تاثیر این تنش بر بهای نفت به شدت نگرانند.
با این حال تحلیلگران می گویند تنشها در مصر به تنهایی نفت بالای یکصد دلار را توجیه نمی کند.
علت اصلی این افزایش بهای نفت، نگرانیها درباره عبور محموله های نفتی از کانال سوئز است که در شمال مصر قرار دارد.
ناارامی و تنش سراسری در مصر احتمال اختلال در انتقال روزانه سه میلیون بشکه نفت از کانال سوئز اختلال ایجاد کند و این امر موجب شد که بهای نفت به بالاترین میزان خود طی دو سال گذشته افزایش یابد و به بشکه ای بیش از یکصد دلار برسد.
با این حال کانال سوئز با پنجاه سال پیش بسیار متفاوت شده است و حجم عرضه نفت در سراسر جهان بسیار زیاد است و تنها بی ثباتی گسترده در سراسر منطقه می تواند افزایش بهای نفت به بشکه ای بیش از یکصد دلار را توجیه کند.
تنشها در مصر به طور اجتناب ناپذیری موجب یادآوری بجران سال هزارو نهصد وپنجاه و شش میلادی در کانال سوئز شده است.
در آن زمان مسدود شدن این کانال و یا خرابکای در خط لوله ها موجب قطع شدن ده درصد عرضه نفت در سراسر جهان شد.
با این حال تکرار این بحران نفتی بسیار بعید است.
مصر خود از تولید کنندگان خرد نفت خام به شمار می رود و روزانه تنها هفتصد هزار بشکه نفت خام تولید می کند و حتی با اضافه کردن میزان نفتی که از کانال سوئز می گذرد باز این رقم تنها سه درصد کل نفت تولید شده در سراسر جهان را شامل می شود.
با این حال آنچه تحلیلگران را بیشتر نگران کرده این مسئله است که ناآرامی در تونس و مصر می تواند موجب اعتراضات مشابه در تولید کنندگان عمده نفت از جمله لیبی یا عربستان سعودی شود.
این مسئله می تواند موجب بلاتکلیفی و نگرانی شدید در بازارهای نفتی شود.
خبرگزاری رویترز از نیویورک گزارش داد ، با این حال عرضه جهانی نفت همچنان از حاشیه امنیتی زیادی برخوردار است و براساس جدیدترین آماری که وزارت انرژی امریکا اعلام کرده است سازمان کشورهای صادر کننده نفت خام اوپک همچنان چهار میلیون و ششصد هزار بشکه در روز ظرفیت تولید اضافی دارد که در مقایسه با سال دو هزارو هشت میلادی بیش از سه برابر شده است.