روزنامه هاي رژيم صهيونيستي روز سه شنبه اعلام كردند حوادث اخير مصر و تقاضاها براي بركناري حسني مبارك ، امنيت و آرامش اسرائيل را تهديد مي كند .
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ، به نقل از تارنماي ' المركز العربي للدراسات المستقبليه '، اين روزنامه ها در سرمقاله ها و تحليل ها خود نوشته اند با توجه به حوادث پيش آمده در مصر ، رژيم صهيونيستي روزهاي سختي پيش رو خواهد داشت، به ويژه اينكه مردمان عرب در اين روزها خواهان براندازي نظام هاي حكومتي خود شده اند.
روزنامه ' جروزالم پست ' در يك تحليل نوشت: اگر مصري ها موفق شوند كه حكومت مبارك را سرنگون كنند ، به احتمال خيلي زياد اين امر در وضعيت استراتژيك اسرائيل تاثير بسيار زيادي خواهد گذاشت .
اين روزنامه در ادامه افزود اگر درگيري هاي كنوني در لبنان نيز به اين مساله افزوده شود ، به اين نتيجه مي رسيم كه دولت بنيامين نتانياهو بايد خواسته ها و شروط امنيتي و تضمين هاي بيشتري براي امضاي پيمان صلح با تشكيلات خودگردان فلسطين در خواست نمايد .
جروزالم پست در ادامه در پاسخ به اين سوال كه اگر دامنه اعتراضات و تظاهرات به اردن نيز كشيده شود ، چه اتفاقي مي افتد، نوشت: برخي پس از سرنگوني نظام و حكومت بن علي گفتند مصر تونس نيست كه به آساني دستخوش چنين حوادثي شود و روابط مبارك با ارتش با روابط بن علي با ارتش تونس بسيار متفاوت تر و بهتر است .
اكنون كه مصر در آستانه انقلاب قرار گرفته است، برخي همانند گذشته مي گويند اردن مانند مصر نيست .
حال اگر آتش تظاهرات در اردن نيز همانند مصر شعله ور شود و مردم بركناري عبدالله دوم را خواستار شوند چه اتفاقي مي افتد؟
اگر حكومت عبدالله دوم سرنگون شود و اسلام گراهاي تندرو و مورد حمايت ايران به قدرت برسند چه حوادث روي خواهد داد؟
روزنامه هاآرتص در سر مقاله خود نوشته است توده مردم مصر، اردن ، لبنان و فلسطين اعتماد زيادي به رهبران حزبي ، اقتصادي و يا سياسي خود ندارند .
اين روزنامه ، توده مردم را كساني دانسته است كه خود را با مردمان غربي برابر مي بينند و در ادامه افزوده است زمين لرزه اي كه در زمان حاضر مصر دستخوش آن شده است ، تمامي هم پيمانان اين كشور را در خاورميانه و غرب تحت تاثير خود قرار مي دهد .
' عاموس هرئيل ' در مقاله اي كه در اين روزنامه نوشته ، يادآور شده است كه فرو پاشي حكومت فعلي در قاهره تاثير بسيار زيادي در اسرائيل خواهد داشت ، زيرا در دراز مدت مذاكرات مصر و اردن را در معرض خطر قرار خواهد داد. به اين ترتيب اسرائيل دو هم پيمان مهم خود در منطقه يعني مصر و اردن را از دست مي دهد . دو هم پيماني كه پس از ايالات متحده بزرگترين گنج هاي استراتژيك اسرائيل محسوب مي شوند و اين كار ايجاد تغييرات در ارتش اسرائيل را ضروري مي سازد و هزينه هاي ناشي از اين نيز به نوبه خود ، بار سنگيني بر دوش اقتصاد اسرائيل مي گذارد.
اين روزنامه در ادامه آورده است اگر رژيم مبارك سقوط كند ، در زمان بسيار كوتاهي پيمان ها و هماهنگي هاي امنيتي بي سر و صداي اسرائيل و مصر دستخوش تغييراتي ريشه اي خواهد شد و ممكن است روابط قاهره با حماس در نوار غزه بهتر شود و نيروهاي چند مليتي در سينا جايگاه خود را از دست بدهند . پس از آن مصر مانع حركت ناوچه هاي اسرائيلي در كانال سوئز شود . ناوچه هايي كه در دو سال گذشته از آنها براي مبارزه با قاچاق اسلحه از سودان به غزه استفاده مي شد و در نهايت در زماني طولاني تر، باعث تاثير بر صلح سردي مي شود كه در حال حاضر ميان طرفين برقرار است .
اين روزنامه صهيونيستي در پايان نوشته است اگر نظام حاكم بر مصر سقوط كند ، كه البته امكان سقوط آن تا دو و يا سه روز قبل غير ممكن به نظر مي رسيد ، ممكن است دامنه اين اعتراضات به اردن نيز كشيده شود و حكومت پادشاهي هاشمي را به خطر بيندازد. در اين حال اسرائيل با واقعيت هاي جديدي رو به رو خواهد شد و صلح و آرامش اش در معرض خطر قرار خواهد گرفت .
روزنامه صهيونيستي يديعوت آحاونوت در سرمقاله خود آورده است اسرائيل به زودي تبديل به جزيره اي منزوي در اقيانوس نفرت مي شود و خاورميانه اي كه در حال شكل گيري است ، غير از آن خاورميانه اي است كه برخي ها روياي آن را در سر مي پروراندند.
اين روزنامه در ادامه افزوده است در خاورميانه هر اتفاقي ممكن است روي دهد و در طول يك روز و يا يك ساعت ممكن است اوضاع به كلي دگرگون شود و ما هر روز بايد براي هرچيز جديدي آمادگي داشته باشيم .
اين روزنامه در ادامه نوشته است : جهان به ويژه جهان عرب در مقابل چشمان ما زير و رو مي شود و ما هيچ كاري نمي توانيم انجام دهيم. در حال حاضر دوران طلايي روابط ما با كاخ سفيد نيز به سر آمده است و فضا در آنجا با گذشته بسيار متفاوت شده است .
اين روزنامه در پايان افزود : باراك اوباما ، رئيس جمهور مصر در يك روز به يكي از مهم ترين هم پيمانانش در خاورميانه از پشت خنجر زده است . كسي كه در حال حاضر بر تخت قدرت در كاخ سفيد تكيه زده ، ممكن است ما را نيز در يك روز بفروشد و به ما پشت كند.
روزنامه صهيونيستي نيز نوشت : شكست موساد در ارزيابي حوادث مصر و رسوايي اطلاعاتي آن ، باعث نگراني هاي زيادي در محافل اسرائيلي شده است .
اين روزنامه افزود : كميسيون دفاع و سياست خارجي كنست (مجلس رژيم صهيونيستي )خواهان انجام تحقيقات در مورد شكست اطلاعاتي موساد شده و اطلاعات ضد و نقيض سرويس هاي اطلاعاتي و جاسوسي اسرائيل در اين مورد ، جنگ ' روز كيپور ' يعني ششم اكتبر ( 14 مهر ) سال 1973 ميلادي را تداعي مي كند كه اسرائيل با حمله ارتش مصر و عبور از كانال سوئز غافلگير شد .
' آمير استارز 'يكي از فرماندهان بلند پايه ارتش رژيم صهيونيستي يك هفته پيش در كميسيون دفاع و سياست خارجي كنست گفته بود كه خطري نظام حاكم مصر را تهديد نمي كند .
بر اساس آخرين اسناد منتشر شده ويكي ليكس ، ' آفي كوشافي ' رئيس اطلاعات ارتش رژيم صهيونيستي گفته بود كه خطري واقعي حكومت مبارك را تهديد نمي كند و ' مئير داگان ' رئيس سابق موساد نيز گفته بود كه حكومت حسني مبارك پابرجا خواهد بود .
روزنامه يديعوت آحارونوت با دفاع از شكست اطلاعاتي اسرائيل نوشته است خود مبارك نيز نتوانست چنين روزهايي را به اين زودي پيش بيني كند ، جدا از اين مراكز امنيتي و اطلاعاتي وظيفه پيش بيني حوادث سياسي را ندارند .
' آمنون شاحاك ' رئيس سابق ستاد مشترك ارتش رژيم صهيونيستي نيز گفته است، اين معقولانه نيست كه انتظار داشت دستگاه هاي اطلاعاتي تغييرات
ريشه اي سياسي را پيش بيني كنند .
شاحاك در ادامه گفت : مي توان اين انتظار را از دستگاه هاي اطلاعاتي داشت كه جنگ هاي پيش رو و عليه ما را پيش بيني كنند، اما خواسته هاي ما در موارد ديگر بايد معقولانه باشد .
روزنامه هاآرتص با اظهار نگراني از آينده روابط مصر و رژيم صهيونيستي ، خاطر نشان ساخت كه پس از مبارك هر گروه ، حزب و يا جناحي كه قدرت را در مصر در دست بگيرد ، حتما دشمن اسرائيل خواهد بود .
اين روزنامه در ادامه افزوده است : وقتي كه انتخابات در مصر برگزار شود ، اين فارغ التحصيلان دانشگاه ها در قاهره نيستند كه آينده اين كشور را رقم مي زنند، بلكه هفتاد ميليون كشاورز مصري هستند كه بسيار تاثير گذار هستند . يك ميليون نفر ديگر نيز كه در قاهره هستند ، به اخوان المسلمين راي مي دهند، زيرا تا زماني كه مردم مشكل آب ، مسكن ، كار و نان دارند ، از احزاب ليبرال كاري بر نمي آيد و نمي توانند تغييرات سريعي به وجود آورند.
در اين روزنامه آمده است ما از قدرت يافتن اسلام گرايان بسيار هراس داريم و مي ترسيم كه تاريخ بار ديگر تكرار شود و تجربه تركيه و ايران در مصر نيز تكرار شود و طي چند سال نظام اسلامي يكي از بهترين و قدرتمند ترين ارتش هاي خاورميانه را در اختيار داشته باشد.
بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي روز گذشته (دوشنبه ) جلسه اي با فرماندهان و روساي بلند پايه دستگاه هاي امنيتي، اطلاعاتي و جاسوسي اين رژيم براي بررسي اوضاع مصر برگزار كرد و پس از اين جلسه در مصاحبه اي با خبرنگاران گفت اسرائيل از نزديك حوادث مصر و منطقه را رصد مي كند .