کارشناس مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام مصر گفت: حسنی مبارک چاره ای جز پذیرش خواسته های مردم ندارد.
«عمرو هاشم ربیع» در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی الجزیره از قاهره درباره آینده تحولات سیاسی در مصر گفت: مردم زیادی در میدان التحریر قاهره تجمع کرده اند و می توان حضور مردم را شبیه تجمع حجاج در صحرای عرفات دانست.
سناریوی های متعددی درباره آینده تحولات مصر وجود دارد.
نخست اینکه به قانون اساسی عمل شده و حسنی مبارک براساس ماده هشتاد و سه استعفای خود را تقدیم کند.
ولی این سناریو، پیشنهاد خوبی نیست به طوریکه در صورت استعفا رئیس پارلمان جانشین موقت وی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری می شود.
سناریوی دوم این است که حسنی مبارک شروط مخالفان را برای ایجاد اصلاحات گسترده سیاسی و اجتماعی در کشور بپذیرد و از موروثی کردن ریاست جمهوری خودداری کند و به نظر می رسد این طرح مورد حمایت اکثریت گروه های مخالف باشد.
سناریوی سوم این که وی به قیام کنونی ملت مصر بی توجه باشد که این باعث می شود تحت فشارهای گسترده مردم و آمریکایی ها قرار گیرد و بعید است این سناریو در درازمدت مفید باشد.
سناریوی چهارم دخالت ارتش و برخورد با تظاهرکنندگان است که این مساله نیز بعید به نظر می رسد و حتی ارتش خواسته های تظاهرکنندگان را قانونی دانسته است.
در صورتی که رئیس جمهور به خواسته های مردم تن ندهد تظاهرات از حالت نافرمانی مدنی به سوی انقلاب گسترده مردمی تبدیل می شود. وی درباره نگرانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از اوضاع مصر گفت: این کشورها تنها نگران منافع خود هستند.
ما مساله دخالت های خارجی تاثیر گذار بر قیام مصر را رد می کنیم ولی شاید فشارهای بیشتری از سوی آمریکا بر حسنی مبارک روی دهد.
سکوت کشورهای عربی درباره بحران مصر به درازا نخواهد کشید و میانجیگری ترکیه برای بحران مصر غیر قابل پذیرش است.