خبرنگار بی بی سی عربی در قاهره تظاهرات گسترده مردمی در قاهره به خصوص در میدان التحریر را اقدامی خودجوش توصیف کرد.
خالد عز العرب در گفتگوی زنده از قاهره گفت: برپایی تظاهرات گسترده امروز در قاهره را مشخصا نمی توان به فراخوانی احزاب و گروه ها ی مختلف سیاسی در مصر نسبت داد بلکه اقدامی خودجوش بود که به تدریج و در طول هشت روز گسترش یافت.
این که کمیته های مردمی معترضان مصری را هنگام ورود به میدان التحریر بازرسی بدنی می کردند به این دلیل بود که اشیاء ممنوعه به خود حمل نکنند و این نیز اقدامی خودجوش و تلاش مردمی بود.
عزالعرب اظهار داشت هنوز جمع زیادی از مردم در میدان التحریر هستند و تصمیم گرفتند در آن بیتوته کنند.
این تظاهرات در ابتدا توسط جمع کوچکی از جوانان در میدان مذکور برگزار شد و به تدریج افراد مسن تر نیز به جمع جوانان پیوستند.
از طرف دیگر با اعلام نیروهای امنیتی مبنی بر پرهیز از خشونت و درگیری با مردم و خروج بسیاری از این نیروها از میدان التحریر ، مردم احساس امنیت بیشتری کردند و حضور پر رنگ تری در خیابان ها از خود بروز دادند.
وی مشارکت زنان در این تظاهرات گسترده در مصر را قابل تامل و در خور توجه توصیف کرد و بسیاری از زنان به دلیل امنیتی بیشتری که در میدان التحریر مشاهده می شود تلاش می کنند در این میدان حضور داشته باشند.
در این میدان دیگر نیازی به تشکیل کمیته های حمایت مردمی نیست بلکه یک کمیته عظیمی تشکیل شده است.
طبقات مختلفی از جامعه مصر در این تظاهر مشارکت دارند.
خبرنگار بی بی سی عربی در قاهره درباره تحرک گروه های مختلف گفت : احزاب سیاسی مخالف امروز نشست هایی را تشکیل دادند و در آن مخالفت خود را با طرح پیشنهادی عمر سلیمان معاون حسنی مبارک مبنی بر گفتگو اعلام کردند.
مخالفان ورود به هر گونه مذاکره ای را به کناره گیری مبارک از مسند قدرت مشروط کردند.
البته صحبت های دیگر درباره پیش شرط مذاکرات از جمله انحلال پارلمان ، انحلال دولت جدید به ریاست احمد شفیق و وضع قانون جدید در جریان است.
زکریا حمدی خبرنگار بی بی سی عربی در اسکندریه نیز در ارتباط مستقیم درباره تحولات در این استان گفت : در ابتدا باید اشاره کنم به این که تظاهر کنندگان طیف عظیمی از گروه های مردمی را تشکیل می دهند.
این گونه نیست که تظاهر کنندگان فقط از طرفداران گروه ها و احزاب سیاسی مخالف مصر باشند.
بسیاری از افراد بدون هیچ وابستگی حزبی و جناحی و فقط به علت فقر و شرایط بد اقتصادی ، افزایش نرخ بیکاری و همچنین افزایش بی سابقه قیمت ها به خیابان ها ریختند.
چیزی که مجموع تظاهر کنندگان بر سر آن اجماع دارند برکناری حسنی مبارک و سقوط رژیم وابسته به وی است.
ما این خواسته ها را در شعارهای مردمی می دیدیم و می شنیدیم.
تظاهر کنندگان خواسته های دیگری از جمله تحقق آزادی ، عدالت ، دمکراسی و برابری داشتند.