برخی گروه های سیاسی و شخصیت های مستقل در مصر از رئیس جمهور این کشور خواستند همانند فاروق اول که پس از انقلاب سال هزار و نهصد و پنجاه و دو قدرت را ترک کرد، از قدرت کناره گیری کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره عبدالحلیم الغزالی گزارشگر این شبکه درگزارشی که با صدای عزیز المرنیسی پخش شد به افزایش خشم و غضب مردمی در مصر علیه حسنی مبارک و نظام وی و مخالفت آنها با ادامه حکومت وی اشاره کرد و افزود: با توجه به ناآرامی های مصر و سخنان مبارک چند سناریو برای اوضاع آینده این کشور و سرنوشت نظام مبارک متصور است که یکی از آنها خروج ارام و امن مبارک از کشور است همانگونه که برای فاروق اول در سال پنجاه و دو قرن گذشته اتفاق افتاد.
در بخش دیگری از گزارش آمده است: جنبش ششم آوریل که در سازماندهی تظاهرات و ناآرامی های کنونی در مصر مشارکت داشته است، پیش از این از مبارک خواسته بود کشور را ترک کند.
اما با توجه به اصرار مبارک بر ادامه حکومت خود، برخی از تظاهرکنندگان سقف خواسته های خود را افزایش داده و آن را تا حد محاکمه مبارک بالا برده اند و معتقدند نباید به وی اجازه داد بدون آنکه محاکمه شود کشور را ترک کند.
در این میان برخی از گروه های سیاسی در مصر معتقدند برای مبارک بهتر است که بر اساس ضمانت هایی که در خصوص عدم محاکمه وی و خانواده اش دریافت می کند از قدرت کناره گیری کند تا قدرت به صورت آرام منتقل شود.
این در حالیست که مبارک در سخنرانی اخیر خود از این انتقال قدرت سخن گفت اما اعلام کرد این کار پس از پایان دوره کنونی ریاست جمهوری اش انجام خواهد شد. در بخش دیگری از گزارش آمده است: برخی اخبار و گزارش ها نشان می دهد محمد البرادعی از فعالان سیاسی مصر نیز از خروج آرام مبارک از کشور حمایت می کند.
اما اوضاع کنونی مصر با دوران فاروق یک تفاوت اساسی دارد و آن این که ارتش در آن زمان علیه فاروق فعالیت می کرد اما ارتش مصر اکنون بی طرف مانده است و اقدامی علیه مبارک انجام نمی دهد.
در این میان برخی معتقدند شاید ارتش مصر که اقدامی علیه مخالفان مبارک انجام نداده به این باور رسیده است که سناریوی فاروق برای کشور و مردم بهتر است.