ناظران بر این باورند که احساس ظلم اجتماعی مهمترین انگیزه ناآرامی ها در مصر و انقلاب تونس است که به براندازی رژیم بن علی منجر شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره ، به گفته ناظران بسیاری از موسسه های فاسد دولتی چنین احساسی را در میان شهروندان به وجود آورده اند. خلیل بن الدین در گزارشی در این باره می گوید: موسسه شفافیت بین المللی در گزارش سال دو هزار و ده خود از رواج گسترده فساد در بدنه دولت مصر خبر داد و افزود تداخل بین سرمایه و قدرت و نبود ساز و کارهایی برای افشای فساد از جمله مهمترین علل گسترش فساد است. یکی از شهروندان مصری مخالف نظام حاکم بر مصر می گوید: نمی دانم این ها از جان مردم چه می خواهند.
در ادامه گزارش آمده است: دادستانی کل مصر گزارش هایی را درباره اقدام نمایندگان به صدور دستوراتی برای درمان بیماران فرضی در بیمارستان های خصوصی آن هم با هزینه دولت دریافت کرده است و علاوه براین وزرا و مشاوران دولت نیز امتیازاتی برای درمان درخارج از کشور دریافت کرده اند بدون آن که مدارکی که نشان دهنده نوع بیماری و هزینه های آن باشد ارائه کنند. در همین حال وزیر سابق بیمه تامین اجتماعی مصر در ماه مه گذشته دولت را به برداشت چهارصد و سی و پنج میلیارد لیره از اعتبارات ویژه مستمری بگیران برای حمایت از بورس و جبران کسری بودجه خود متهم کرده است.
این در حالیست که این افراد در شرایط بسیار بدی زندگی می کنند.
در بخش دیگری از گزارش با اشاره به رسوایی ها و فساد در بخش گاز آمده است: مصر بر اساس اولین توافقی که در سال دو هزار و پنج با اسرائیل امضا کرد متعهد شد دو میلیارد متر مکعب گاز با یک سوم قیمت جهانی آن به اسرائیل صادر کند این در حالیست که دولت مصر همین گاز را با قیمت جهانی به شهروندان این کشور می فروشد.
بر این اساس سالانه سه میلیارد دلار از اموال مردم مصر در چارچوب توافقنامه صدور گاز به اسرائیل از بین می رود. از این گذشته شرکت گاز اسرائیل به مدت سه سال هم از معافیت مالیاتی استفاده کرده است.