مقامات دولتی مصر از تظاهرات دو روز دیگر مردم در روز جمعه در سراسر این کشور نگرانند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، مجری این شبکه در حالی که تصاویر زنده از تظاهرات مصری ها در میدان تحریر قاهره پخش می شد، گفت، پس از این که حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر، در اظهارت اخیر خود گفت، وی همچنان در قدرت باقی خواهد ماند، اما ایجاد اصلاحات در قانون اساسی را قبول کرد، اعتراضات مردم مصر به سخنان مبارک شدت گرفت و گروه های مخالف، خواهان ادامه تظاهرات مردمی علیه دولت مصر تا سرنگونی حکومت سی ساله مبارک شدند.
در همین حال باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا گفت، روند انتقال مسالمت آمیز قدرت در مصر باید آغاز شود.
جان لاین، خبرنگار این شبکه طی گزارشی از قاهره گفت، تظاهر کنندگان در مصر صبر ندارند که حسنی مبارک در ماه سپتامبر و در پایان دوره ریاست جمهوری اش، بازنشسته شود، بلکه آنان می خواهد، مبارک فوراً استعفا کند.
برخی از تظاهر کنندگان می گویند، این صرفاً ترفندی از سوی مبارک است که با اغوای مردم بر سر کار باقی بماند و در فرصتی مناسب، کنترل اوضاع را طی چند ماه آتی بار دیگر به دست گیرد، و به حکومت خود کماکان ادامه دهد.
جان لاین افزود، از سوی دیگر باراک اوباما بر برکناری فوری مبارک از ریاست جمهوری مصر تأکید نکرد، بلکه بر لزوم آغاز روند تغییر سیاسی در مصر آن هم به صورت مسالمت آمیز، صحه گذارد.
استراتژی دولتمردان مصر این است که میان تظاهر کنندگان اختلاف اندازند و آنان را درباره اهدافشان شکاک کنند، تا شاید انگیزه های آنان کاهش یابد، قدرتشان تحلیل رود، احساس انزوا کنند، یا از قدرت دولت بترسند.
گفته می شود حسنی مبارک به یکی از دوستانش گفته که من دکترای یکدندگی و سرسختی دارم، ولی نباید خشم بسیاری از مردم مصر را از رئیس جمهورشان دست کم گرفت.