نقش گروه اخوان المسلمین در آینده سیاسی مصر، به علت محبوبیتش در میان مردم این کشور، بسیار پررنگ تر از گذشته خواهد بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی دویچه وله آلمان، مجری این شبکه ابتدا گفت، فرض کنید، حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر استعفا یا کشور مصر را ترک کند، یا تصور کنید که تمامی دولت کنونی مصر از هم فروبپاشد و سرنگون شود، و حکومت دمکراتیک در مصر برپا شود، آنگاه چه کسانی یا گروه هایی به عنوان قدرت های جدید سیاسی در مصر ظاهر خواهند شد؟ وی افزود، بسیاری از تحلیلگران سیاسی می گویند، به احتمال زیاد، گروه اخوان المسلمین، سهم بسزایی از قدرت را در مصر به دست خواهد آورد.
در حکومت مبارک، فعالیت اخوان المسلمین ممنوع است، اما تحمل می شود، و این در حالی است که اخوان المسلمین در میان مردم مصر محبوب است و بر آنان نفوذی قابل توجه دارد.
در عین حال، گروه اخوان المسلمین در تظاهرات اخیر در مصر، خیلی پررنگ ظاهر نشده، بلکه از تلاش محمد البرادعی، رئیس پیشین سازمان بین المللی انرژی اتمی برای متحد کردن مخالفان، حمایت کرده است.
تیم شلینگ، خبرنگار شبکه دویچه وله طی گزارشی در این مورد که اخوان المسلمین مصر، چه نقشی در رابطه با آینده این کشور ایفا خواهد کرد، گفت، این گروه ممکن است از برقراری دمکراسی در مصر نفع ببرد و سهم بزرگتری در صحنه سیاسی مصر نصیبش شود.
اخوان المسلمین بر این عقیده است که مبارک، هزینه اشتباهات گذشته خود را خواهد پرداخت.
عصام العریان، سخنگوی اخوان المسلمین گفت، ما پیش بینی می کنیم که بستن تمامی درها توسط دولت مصر، تقلب در انتخابات، مخالفت با اتحادیه های کارگری و حرفه ای، و حتی جلوگیری از برگزار انتخاب آزاد اتحادیه های دانشگاهی توسط دانشجویان، روی هم جمع شود و منجر به انفجار (اجتماعی) شود.
گزارشگر این شبکه افزود، نگرانی ها در غرب و به خصوص اسرائیل در رابطه با مصر کماکان شدیدتر می شود.
برای اسرائیل، مصر، تحت حکومت اسلامگرایان، کابوسی وحشتناک است.
یکی از علل تشدید نگرانی ها این است که به علت گسترش ناآرامی ها در مصر، بسیاری از افراطیون اسلامی که در مصر محبوس بوده اند، توانسته اند از زندان های این کشور بگریزند.
از سوی دیگر، محمد بدیع، رهبر اخوان المسلمین، خود را به عنوان یک میانه رو معرفی کرد و گفت، خشونت باید محکوم شود.
اصلاحگرایان در اخوان المسلمین می گویند، ما خواهان شکل گرفت دولتی مدنی بر اساس اصول اسلامی در مصر هستیم.
گزارشگر این شبکه افزود، این در حالی است که نهضت اخوان المسلمین، ماهیتی فراملی داشته و بیش از هفتاد شعبه و شاخه مختلف در سراسر جهان اسلام دارد.
از جمله این گروه ها، جنبش حماس در نوار غزه یعنی دشمن قسم خورده اسرائیل است.
تیم شلینگ در خاتمه افزود، یکی از علل محبوبیت اخوان المسلمین در میان مردم مصر، خدمات اجتماعی و انسانی است که این گروه به مردم مصر، به خصوص قشر فقیر این کشور ارائه می دهد.
برخی از کارشناسان سیاسی تخمین می زنند که حدود سی درصد از مردم مصر، حامی اخوان المسلمین اند.
در همین حال، سازماندهی و نظم بسیار بالای اخوان المسلمین، از نقاط قوت این گروه به حساب می آید.
از همین رو به احتمال زیاد، گروه اخوان المسلمین نقشی بسیار بزرگتر از قبل در هر دولت انتقالی آتی در مصر، ایفا خواهد کرد.