گروه هماوريهاي خبري-همزمان با گسترش اعتراضات مردمي در شهرهاي مختلف مصر و خواست تمام گروههاي معارض دولت مبني بر بركناري مبارك از قدرت، مقامات آمريكايي و صهيونيستي با ابراز نگراني ازاحتمال تكرارانقلاب ايران درمصر اعلام كرده اند كه راهبرد ويژه اي را براي جلوگيري از برپايي دولتي اسلامي دراين كشور بكار مي گيرند.
شبكه خبري سي ان ان در گزارشي با اشاره به اعزام يگاني از نيروهاي ويژه دريايي آمريكا 'مارينز' به مصر براي حفاظت از سفارت اين كشور، از نگراني شديد مقامات صهيونيست و آمريكايي در مورد احتمال تكرار تجارب بعد از انقلاب ايران از جمله تصرف سفارت آمريكا و روي كار آمدن اسلام گرايان خبر مي دهد.
وزارت خارجه آمريكا در اطلاعيه اي دراين زمينه اعلام كرد كه تاكنون 500 تبعه اين كشور با تلاش دولت آمريكا از خاك مصر خارج شده اند.
اين وزارتخانه در اطلاعيه خود همچنين ازهراس سران رژيم تل آويو درمورد روي كار آمدن اسلام گرايان و ترس از تكرار تجربه انقلاب اسلامي ايران از زبان بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي پرده بر مي دارد.
نتانياهو در اظهاراتي تحولات مصر را با رويدادهاي تاريخ انقلاب اسلامي ايران و پيروزي حركت مردم ايران درسال 57 و سرنگوني محمدرضا پهلوي مورد مقايسه قرار داده بود.
به گزارش رويترز'نخست وزير اسراييل در كنفرانس خبري مشترك با آنگلا مركل صدراعظم آلمان گفته است: اسراييل به دقت و نگراني تحولات مصر را زير نظر دارد و بيم از آن دارد كه اين اتفاقات به برپايي يك نظام اسلام گرا شبيه ايران در مصر منجر شود. تل آويو اميدوار است كه تحولات مصر تاثيري بر توافق صلح 30 ساله با قاهره نگذارد.'
منابع خبري عربي ازجمله الحيات عربستان ' اين اظهارات در حالي بر زبان نتانياهو جاري مي شود كه اسرائيلي ها از اروپا و آمريكا خواسته اند از لحن تند خود در مقابل نظام مبارك بكاهند و به حمايت از وي بپردازند.'
نگراني شيمون پرز رييس رژيم صهيونيستي نيز پنهان نمانده است: روي كار آمدن يك حكومت اصول گراي ديني در مصر بهتر از يك نظام غيردموكراتيك و در عين حال غيرديني نيست.
اين اظهار نظر شيمون پرز از ديد تحليل گران عرب بدان معناست كه تل آويو ترجيح مي دهد در يك فرآيند غيردموكراتيك مطالبات مردم مصر سركوب شود تا اينكه اين مطالبات به برپايي يك حكومت دين مدار منجر شود.
به نوشته روزنامه هاآرتص 'اويگدور ليبرمن وزير خارجه اين رژيم نيز به تمامي سفراي خود دركشورهاي مختلف جهان به ويژه آمريكا و كشورهاي اروپايي ابلاغ كرده است كه دولت هاي ميزبان خود را به تلاش براي حفظ مبارك ترغيب كنند ، حتي اگر از وي انتقاداتي هم داشته باشند.'
آيا اوباما به مبارك پشت پا زد؟
-------------------------------------------
افتراق در رويكرد آمريكا و صهيونيست ها در مورد مبارك دريادداشت هاي 'ايتان هابر' مديردفتر اسحاق رابين نخست وزير اسبق اين رژيم نيز مشهود است: اسراييل بايد از رويكرد اوباما در قبال مبارك عبرت بگيرد. ايالات متحده آمريكا در فاصله يك شب تا صبح به يكي از مهم ترين هم پيمانان خود در خاورميانه (مصر) پشت كرد. باراك اوباما، مبارك را به بهايي اندك فروخت تا تحسين گروه هاي مردمي مصر را برانگيزد. او و پيروانش چيزي درباره امور خاورميانه نمي دانند. اوباما خون مبارك را با رفتار احمقانه خود هدر داد.
اين گونه اظهارات مسوولان و تحليل گران صهيونيستي درحالي مطرح مي شود كه قرار است هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا بزودي با 260 تن از سفرا و وابستگان ديپلماتيك خود در 180 كشور جهان براي بررسي اوضاع و تحولات مصر اجلاس فوق العاده برگزار كنند.
هرچند تاكنون جزئيات گفتگوها و رايزني هاي احتمالي وزير خارجه با مقامات ديپلماتيك آمريكايي رسانه اي نشده است، اما به نظر مي رسد كلينتون با برخي سفراي آمريكا دركشورهاي عربي ، نشست خصوصي داشته باشد تا از آنها گزارش هاي ميداني از سير تحولات مرتبط با مصر را دريافت كند.
با وجوديكه تل آويو بر عدم حساسيت كافي واشنگتن در قبال مبارك به عنوان هم پيمان مهم منطقه اي خود اصرار مي ورزد و آن را نشانه اي از اختلاف نظر اسراييل و آمريكا در اين زمينه مي داند، اما به طور قطع هراس اوباما و نتانياهو از احتمال تكرار حوادث انقلاب اسلامي ايران وروي كار آمدن اسلام گرايان در مصر نقطه مشترك اين دو ديگاه است .
كلينتون تاكنون چندين بار براين موضوع تاكيد داشته كه 'آمريكا نمي خواهد تجربه ايران در مصر تكرار شود و نظاره گر اين نخواهد بود كه آن نوع از دمكراسي در مصر برپا شود كه در ايران پس از تجربه انقلاب اسلامي ايران پا گرفت.'
علاوه براين به گزارش پايگاه خبري 'لبنان الان' : شائول موفاز رييس كميسيون امور خارجي و امنيتي رژيم صهيونيستي در كنست اسراييل از تاثير تفكر محور مقاومت شامل ايران، سوريه، حزب ا... و حماس بر تحولات مصر اظهار نگراني كرده و آن را يك هشدار استراتژيك براي اسراييل دانسته است.' موفاز از رژيم اسراييل درخواست كرده است راهبرد ويژه اي را با توجه به احتمال ايجاد تحولات شبيه مصر در ساير كشورهاي منطقه ، بكارگيرد.
اين شبيه سازي ها صرفا در برخي رسانه هاي غربي - صهيونيستي با ادبيات هشدار دهنده دنبال مي شود كه حاكي از پيگيري سياستهاي واشنگتن ، تل آويو در اين رسانه هاست.
روزنامه هاآرتص در تحليلي باراك اوباما رييس جمهور آمريكا را به همتاي اسبق خود جيمي كارتر و حسني مبارك رييس جمهور چند دهه اي مصر را به محمدرضا پهلوي تشبيه مي كند و مي نويسد: در حالي كه بسياري معتقدند كارتر در از دست دادن ايران و شاه آن مقصر بود، بسياري نيز بر اين عقيده اند كه اكنون رفتار اوباما نيز تداعي كننده همان عملكرد است كه سبب شده تركيه، لبنان و مصر در خلال رياست جمهوري اش از دست بروند و 'منظومه هم پيمانان آمريكا در خاورميانه از هم بپاشد.'
روزنامه هاي انگليسي 'آبزرور و تلگراف' نيز در تحليل هايي مشابه، ترس غرب را از تكرار تجربه انقلاب اسلامي رسانه اي كردند. هر چند تلگراف يك تفاوت اساسي را در جريان تحولات انقلاب اسلامي ايران و حوادث مصر ذكر مي كند و مي نويسد: برخلاف ايران در مصر، يك شخصيت قوي و تاثيرگذار ديني كه شاخصه هاي رهبري را داشته باشد وجود ندارد.