88.04.08
خبرگزاري فارس: دو شريك دولت سودان پس از بازگشت از كنفرانس واشنگتن، يكديگر را به مانع تراشي در اجراي بندهاي اصلي توافقنامه صلح فراگير، متهم كردند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره "، شركاي دولت سودان پس از حضور در كنفرانس واشنگتن نظرات متفاوتي درباره اين نشست اعلام كردند.
بنا بر اين گزارش، حزب كنگره ملي سودان به نتايج اين نشست خوشبين است، اما حزب مردمي طرف مقابل را به تعلل در اجراي توافقنامه صلح متهم ميكند.
تلاشهاي "اسكات گريشن "، نماينده ويژه واشنگتن در خارطوم پايتخت سودان نيز براي از بين بردن اختلافات ميان دو شريك موفق نبود و كنفرانس واشنگتن كه تلاش ميكرد ديدگاههاي دو طرف را براي از بين بردن اختلافات به يكديگر نزديك سازد، نتوانست مسائل را حل و فصل كند و دو طرف بار ديگر يكديگر را متهم كردند.
اختلاف اصلي دو طرف به مسئله تعيين مرزها، قانون همهپرسي و تحولات دموكراتيك در نتايج سرشماري باز ميگردد، به نظر ميرسد هرچه زمان همه پرسي سال 2011 درباره جدايي و يا باقي ماندن جنوب در كنار سودان نزديكتر ميشود، اختلافات ميان دو شريك حكومت افزايش مييابد.
حزب كنگره ملي نيز جنبش مردمي، سودان را به انعكاس تصويري غير واقعي از صلح، در كنفرانس واشنگتن محكوم ميكند. "غازي صلاح الدين "، مشاور رئيس جمهور سودان پس از بازگشت از واشنگتن به خبرنگاران گفت: جنبش مردمي تصوري بدبينانه و تاريك از آنچه در سودان روي ميدهد، در واشنگتن ارائه داد.
وي افزود: مذاكرات پيشرفت خوبي داشته است و اگر شريك دولت سودان خوشبينانه به مسائل نگاه كند، ممكن است نتايج مثبتي به دست آيد.
"ياسر عرمان "، از مسئولان جنبش مردمي، با اعلام اينكه كنفرانس واشنگتن هيچ پيشرفت قابل توجهي نداشته است، هشدار داد كه زمان زيادي براي نجات توافقنامه صلح وجود ندارد.
عرمان حزب كنگره ملي را به تعلل در اجراي بندهاي توافقنامه يعني تعيين مرزهاي مشترك و آمادگي براي برگزاري انتخابات 2010 و همهپرسي سال 2011 متهم كرد.
حزب كنگره ملي حاكم و جنبش مردمي هفته گذشته به آمريكا سفر كردند تا در كنفرانسي كه براي ارزيابي پيشرفتهاي به دست آمده در توافقنامه "نيواشا " برگزار شده بود، شركت كنند، اما دو طرف بدون دستيابي به پيشرفت قابل توجهي به كشور خود بازگشتند.