واشنگتن(العالم) - یک روزنامه نگار مصری با تاکید براینکه دوران نفوذ آمریکا درمصر بسرآمده است، گفت: آمریکا و اسرائیل به شدت نگران انتفاضه ملت مصرعلیه نظام مبارک (بزرگ ترین هم پیمان خود درمنطقه) هستند.
"مجدی خلیل" سه شنبه شب درگفت وگو با شبکه خبری العالم، گفت: توافق واشنگتن و تل آویو درباره عمر سلیمان برای مرحله بعد ازمبارک، درجهت حفظ منافع آنان درمنطقه صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: دوران نفوذ آمریکا درمصر واطاعت و بردگی از این کشور به پایان رسیده است واکنون باید روابط را براساس منافع مشترک پایه گذاری کرد.
خلیل تصریح کرد: هرگونه قرارداد و روابط بین آمریکا و مصر اکنون باید با درنظرگرفتن منافع مشترک و متقابل باشد که هم دولت های آمریکا و مصر و هم ملت های آنان از آن استفاده کنند نه اینکه این روابط فقط به نفع حاکمان و خاندان آن ها باشد.
وی با اشاره به نگرانی آمریکا و اسرائیل درباره تحولات مصر، گفت: عمرسلیمان که به عنوان معاون حسنی مبارک انتخاب شده است ، مردی طرفدار آمریکا و اسرائیل است.
خلیل افزود: انتخاب وی به عنوان معاون رئیس جمهوری مصر برای جلوگیری از به وجود آمدن خلأ و جلوگیری از به وجود آمدن ناآرامی در مصر و خاورمیانه است.
این روزنامه نگار مصری گفت پیام فرانک ویزنر فرستاده آمریکا به مصر برای مبارک بسیار آشکار است و از او می خواهد که از قدرت کناره گیری کند.
مجدی خلیل افزود این پیام می تواند نقش نیروهای مسلح مصری را که روابط خوبی با آمریکا دارند و همواره با طرف آمریکایی در گفتگو هستند ، مشخص کند.
وی افزود این امکان وجود دارد که فرستاده آمریکا نیروهای مسلح را نه به انقلاب بلکه به کناره گیری سریع مبارک از قدرت تشویق کنند.
وی هشدار داد برخی رهبران مصری که از مبارک بت ساخته بودند ، اکنون از انتقال قدرت به عمر سلیمان سخن می گویند که این درواقع به معنای تلاش آن ها برای روی کار آوردن بتی جدید درمصر است.
خلیل تاکید کرد عمر سلیمان می تواند برای دوره ای موقت و بسیار کوتاه رئیس جمهور باشد ولی مصری ها رئیس جمهوری جدید می خواهند و ترکیبی را که مبارک تعیین کرده است ، قبول ندارند.
وی ادامه داد واشنگتن اکنون به خاطر واقع شدن در سر دو راهی اصولی که دموکراسی را برای ملت ها می خواهد و منافعی که پس از تحولات مصر درخطر افتاده است ، در تنگنا قرار گرفته است.
خلیل تصریح کرد اتاق عملیات در کاخ سفید و وزارت دفاع و شورای امنیت ملی دائما" برای ارائه گزارش های جدید و تعیین موضع جدید آمریکا درباره مصر تشکیل جلسه می دهد و به همین دلیل است که موضع واشنگتن در قبال مصر ، لحظه به لحظه و متغیر است.
" مجدی خلیل " گفت بسیاری از مسئولان آمریکایی از جمله باراک اوباما رئیس جمهوری این کشور می خواهند که نظامی دموکراتیک در مصر در راس کار باشد که به خواسته های ملت توجه داشته باشد و درعین حال روابط خوب خود را با آمریکا و اسرائیل حفظ کند و به پیمان " صلح " پایبند باشد.
این روزنامه نگار مصری پیش بینی کرد که حوادث مصر خساراتی را به آمریکا که سی سال از نظام مصر حمایت کرده است ، وارد کند ولی درعین حال گفت که خشم مردم مصر از آمریکا به حد خصومت نخواهد رسید .
خلیل گفت : هر نظام " عاقلی " که در مصر روی کار آید چه از مخالفان باشد چه از دیگر طرف ها ، بر لزوم وجود پیمان صلح (سازش) با اسرائیل اتفاق نظر دارد ؛ چرا که نقض این پیمان به معنای بازگشت به جنگ و دادن بهانه به تل آویو برای حمله به مصر به شمار می رود.
وی تصریح کرد روی کار آمدن هر دولتی درمصر که برای تحقق شعارهای مردم از جمله آزادی ، عدالت و کرامت انسانی تلاش کند ، هیچ ضربه ای به آمریکا وارد نمی کند.
خلیل افزود اگر بعد ازمبارک ، دولتی ملی درمصر برسر کار آید ، آمریکا دیگر حاکمی مطیع در مصر نخواهد داشت که منافعش را درمقابل حمایت های آمریکا از آن حفظ کند.
وی با اشاره به وجود جوانان هوشیار و روشنفکر مصری گفت باید بین این جوانان و سیاستمداران مصری تفاوت قائل شد.
خلیل تصریح کرد در حال حاضر ، سه طرف درمصر هستند؛ یکی جمعیت انقلابی که بخش عمده آنان را جوانان تشکیل می دهند و دیگری گروه های خارجی و سوم آمریکا.
وی با بیان اینکه ارتش مصر در حال حاضر بین نظام و مردم سرگردان است ، گفت این مساله مصر را در یک لحظه تاریخی حساس قرار داده است.
این روزنامه نگار مصری گفت ملت مصر با اقشار و گروه ها و مذاهب مختلف با هدف کنار زدن مبارک از قدرت به خیابان ها ریخته اند و در نهایت پیروز خواهند شد.
وی تاکید کرد هیچ گروه یا طرفی در مصر نخواهد توانست که انقلاب مردم مصر را از مسیر خود منحرف کند.
خلیل انقلاب مصر را انقلاب امیدها و آرزوها برای جوانانی دانست که خواهان دنیایی جدید و کشوری جدید هستند.