سفیر سابق آمریکا در اردن و یمن اذعان کرد حوادث تونس و مصر مردم منطقه خاورمیانه را جسور کرده است. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ « ادوارد اسکیپ گِنِم » که تجربه فعالیت دیپلماتیک در چند کشور عربی را دارد درباره تاثیر و مخاطرات ناآرامی های مصر بر منطقه و واشنگتن گفت . مخاطراتی که وجود دارد غیر قابل باور است.
حوادث تونس و مصر مردم منطقه را جسور کرده است طوری که باعث شد مردم منطقه به وضع کشور خود نگاه کنند و به دنبال فرصتی برای اصلاحات و تغییرات باشند quotation mark . وی افزود..
quotation mark ما در یمن و اردن و برخی کشورهای دیگر از جمله سودان شاهد این تاثیرات هستیم .
من به تاثیر دومینویی حوادث در این کشورها اعتقاد ندارم اما معتقدم این حوادث در دیگر بخش های منطقه تاثیر دارند .
واکنش کشورهای عربی به تظاهرات در مصر جالب است .
کشورهای عربی در واکنش به تحولات مصر با یک دو راهی روبرو شدند همانطور که امریکا با دو راهی روبرو شده است .
من با دوستان خود در کویت تماس دارم چون انجا هم سفیر بودم چیزی که من از انها می شنوم نشان دهنده ی یک دو راهی است .
انها مبارک را به عنوان فردی می بینند که ازادی خود را مدیون مبارک هستند مبارک بیست سال پیش مصر را وارد ائتلافی کرد که باعث ازادی کویت شد اما ازسوی دیگر اوضاع کویت در زمینه فساد و درخواست برای اصلاحات سیاسی مشابه مصر است .
فکر نمی کنم امریکا تنها کشوری باشد که در برخورد و روبرو شدن با این بحران مشکل داشته باشد . وی افزود .. quotation mark هرچند از این ایده که رادیکال های اسلامی کنترل اوضاع را در دست می گیرند ، بهره برداری می شود اما به نظر من این ترس دیگر موضوعیت ندارد.
من درک می کنم که در جوامع اسلامی رادیکال ها وجود دارند اما معتقد نیستم که سازمان هایی مثل اخوان المسلمین در مصر یا گروههای اسلامی در کشورهایی مثل اردن تهدید باشند .
این گروهها شاید در قدرت سهیم شوند اما نمی توانند نیروی قالب در حکومت باشند .