آمریکا بدون درخواست کناره گیری حسنی مبارک از قدرت، خواستار برگزاری انتخابات فوری در این کشور شد، اگرچه وزیر امور خارجه مصر اینگونه اظهارات را دخالت آشکار در امور داخلی قاهره توصیف می کند.
مقامات آمریکا دیروز چهارشنبه در راستای برگزاری انتخابات فوری دموکراتیک درمصر خواستار اتخاذ اقدامات ملموس و قاطع از سوی حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور شدند.
این در حالی است که واشنگتن خواستار کناره گیری فوری وی از قدرت نشد. به گزارش رویترز از واشنگتن، مقامات کاخ سفید برغم احتمال افزایش خشونت ها در قاهره که دیروز چهار شنبه با ورود طرفداران حسنی مبارک این پیش بینی اتفاق افتاد،بارها درخواست باراک اوباما رئیس جمهور این کشور مبنی بر آغاز انتقال قدرت در قاهره را تکرار کردند.
رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید در گفتگوی خبر خود دیروز خاطر نشان کرد، درصورت بروز هرگونه خشونت ناشی از تحریکات مقامات دولتی مصر، دست اندرکاران این کشور باید فورا مانع از پیشرفت و افزایش آن شده و آنرا متوقف کنند.
مقامات دولت آمریکا خطاب به مقامات بلندپایه نظامی مصر، ضمن تاکید بر احساس نیاز به آرامش و امنیت در خیابانهای مصر، از تلاش های ارتش این کشور برای کاهش بحران در شهرهای مصر قدردانی کردند. در حالیکه در اظهارات گیبس هیچ نشانی دال بر کناره گیری فوری حسنی مبارک ، چیزی که درخواست هزاران نفر از مخالفان رئیس جمهور این کشور است، از قدرت نبود، سخنگوی کاخ سفید صرفا به آغاز انتقال فوری قدرت اکتفا کرد. رابرت گیبس درپاسخ به این سوال که آیا کاخ سفید می تواند بپذیرد مبارک تا سپتامبر ، یعنی پایان دوره ریاست جمهوری وی ، برسر قدرت باقی بماند، گفت،وی نمی تواند درباره جزئیات گفتگوهای اوباما با مبارک صحبت کند.سخنگوی کاخ سفید که واقعا از جزئیات درخواست اوباما از مبارک بی اطلاع و بهت زده بود با بیان اینکه اصلاحاتی باید انجام شود گفت، حضور احزاب مخالف را در راستای گفتگوهای مربوط به برگزاری انتخابات سالم وآزاد که آمریکا مدتی است از آن جانبداری می کند را نباید غافل شد.سناتور جان مکین در دیدار با اوباما در کاخ سفید تاکید کرد اکنون زمان آن رسیده است که مبارک برود. مکین همچنین خاطر نشان کرد،براساس وخامت اوضاع سیاسی و امنیتی در مصر چنین بنظر می رسد که رئیس جمهوراین کشور یعنی حسنی مبارک باید از قدرت کناره گیری کند.جان مکین که بخت سیاسی خود را در رقابت های سیاسی انتخابات آمریکا در سال دو هزار و هشت میلادی به اوباما باخت، بابیان اینکه همه مردم آمریکا از حسنی مبارک بدلیل همکاری های مصر با آمریکا در باره مبارزه با تروریسم و استقرار صلح وثبات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا باید قدردانی کنند گفت،مصر باید آینده ای دموکراتیک داشته باشد که این مهم باید به خواست و اراده مردم این کشور انجام شود.
افزون بر آن، یکی از مقامات و تحلیل گران آمریکایی در حوزه خاورمیانه گفت واشنگتن خواستار مشاهده تغییرات زیر است: -لغو قانون وضعیت فوق العاده در مصر، که به گفته گروههای حقوق بشر سبب می شود مقامات دولت مصر مردم را بدون دلیل و جرم سیاسی روانه زندان و همچنین تظاهر کنندگان را متفرق کند. - ایجاد اصلاحات درقوانینی که سبب می شود حزب حاکم این کشور بتواند نامزدهای ریاست جمهوری را وتو کند. اما صرفنظر از تاکیدات و توصیه های اوباما و رهبران کاخ سفید مبنی بر انتقال قدرت در مصر چنین بنظر می رسد که مبارک تصمیم ندارد از قدرت کناره گیری کند زیرا وزیر امور خارجه مصر در پاسخ به درخواست کشورهای خارجی برای آغاز انتقال قدرت در قاهره گفته است هدف از اینگونه اقدامات ایجاد ناآرامی و تشنج در فضای داخلی مصر است.از سوی دیگر، هیلاری کلینتون در گفتگوی تلفنی با همتای مصری خود دیروز خواستار برخورد قضایی و حقوقی با افرادی شد که سبب بروز خشونتهای دیروز شده بودند.همچنین ، فرنک ویسنر، سفیر سابق آمریکا در مصر که اخیر درقاهره با مبارک و وزیر خارجه این کشور دیدار وگفتگو کرده است، بزودی نتایج گفتگوهای خود را با مقامات این کشور به وزیر امور خارجه آمریکا و اوباما گزارش خواهد داد.