'دوشان تشيچ' خبرنگار و تحليلگر صرب با اشاره به قيام مردم مصر عليه حكومت ديكتاتوري' حسني مبارك' گفت: آمريكا و رژيم صهيونيستي با سقوط حكومت ديكتاتوري مبارك در مصر، بزرگترين حامي خود در منطقه را از دست مي دهند و از اين رو تلاش مي كنند در انقلاب مردم مصر انحراف ايجاد كنند.
تشيچ خبرنگار اعزامي صربستان به قاهره پس از بازگشت از مصر در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در بلگراد، با تأكيد بر اينكه سياستهاي آمريكا در خاورميانه شكست خورده است، گفت: انقلاب مردم مصر، اين كشور را به سوي يك انتخابات آزاد پس از 30 سال ديكتاتوري و حكومت استبدادي مي برد اما آمريكائيها به دنبال ايجاد انحراف در انقلاب مردم مصر هستند.
وي، نارضايتي مردم از وضع نامناسب رفاهي و درآمد پايين كاركنان، نبود آزادي و وابستگي رژيم مبارك به غرب را از جمله دلايلي براي قيام شهروندان مصري عليه حكومت كنوني در اين كشور توصيف كرد.
خبرنگار صرب همچنين با بيان اينكه حقوق استادان دانشگاهها در مصر ماهانه حدود 80 دلار و درآمد مردم عادي روزانه بطور متوسط بين يك تا دو دلار است، گفت: چنين وضع اجتماعي و رفاهي پيامد استبداد سي ساله و تأكيدي بر حاكميت استبدادي رژيم مبارك است كه مردم به رغم نارضايتي شديد از اوضاع خود در چند دهه گذشته جرائت ابراز مخالفت نداشتند.
وي تأكيد كرد: در كشوري كه اكثريت جمعيت آنرا مسلمانان تشكيل مي دهند نمي توان سيستم امپرياليستي را پياده و خوي غربي را به مردم اجبار كرد.
تشيچ با تجربه سي ساله اش در رسانه هاي جمعي صربستان با اشاره به گذشت سه دهه از حكومت مبارك و حمايت آن از سياستهاي واشنگتن و رژيم صهيونيستي در منطقه بسيار حساس خاورميانه، اعزام نماينده حكومت واشنگتن به مصر را آخرين تلاشهاي آمريكا در جهت حفظ رژيم مبارك توصيف كرد.
اين خبرنگار باتجربه صربستاني به وقايع كنوني در مصر و انزجار مردم از رژيم مبارك اشاره كرد و گفت: توصيه هاي 'باراك اوباما' به حاكم مصر براي انجام اصلاحات و پياده كردن دمكراسي در اين كشور بعد از گذشت 30 سال از حكومت استبداي مبارك از نيرنگهاي آمريكا براي جلب توجه ملت مصر است.
وي افزود: ملت مصر مطمئنا از راهي كه انتخاب كرده اند منصرف نمي شوند و توصيه هاي واشنگتن و تغييرات در حكومت مبارك نمي تواند خدشه اي در عزم راسخ ملت وارد كند.
اين تحليلگر صرب همچنين پياده كردن استانداردها و ارزشهاي دمكراتيك غرب در مصر را از ديگر اشتباهات بزرگ رژيم مبارك در 30 سال گذشته خواند.
تشيج در ادامه با اشاره به اظهارات سران ارتش مصر كه تظاهرات مردم را براي ابراز نارضايتي حق مردم دانستند، اصرار مبارك را براي ادامه حكومتش تا برگزاري انتخابات در ماه سپتامبر سال جاري بيهوده و نيرنگي خواند كه از سوي مردم پذيرفته نمي شود.
بر اساس گزارشهاي دريافتي؛ رايزنيهاي دولت اوباما براي جلوگيري از تظاهرات ميليوني در شهرهاي مصر از جمله قاهره بين واشنگتن و حسني مبارك و عمر سليمان معاون وي ادامه داشته و اين رويداد، تازهترين تحول در صحنه سياسي مصر در آستانه تظاهرات عظيم مردمي به شمار ميرود.
مبارك و مقامات ارشد نظامي مصر در تماسهاي مكرر و مستقيم با اوباما تلاش مي كنند به هر صورت ممكن از تبديل شدن تظاهرات ميليوني مردم به حركت اعتراضي عليه آمريكا و رژيم صهيونيستي جلوگيري كنند.