88.04.08
مخالفان دولت نيجر در اعتراض به تصميم اخير "ممدو تانجا" رئيس جمهور اين کشور مبني بر تغيير قانون اساسي نيجر، فردا (چهارشنبه) را روز "مرگ در نيجر" اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيامي، به دنبال تصميم دولت نيجر مبني بر اجراي همه پرسي قانون اساسي و تمديد دوره رياست جمهوري اين کشور، جبهه دفاع از دموکراسي نيجر موسوم به (اف.د.د) با صدور بيانيه اي هدف خود از اعلان روز "مرگ در نيجر" را فلج کردن اين کشور اعلام کرد و از مردم نيجر خواست که فردا دست به اعتراض و اعتصاب عمومي بزنند.
اين حزب مخالف دولت از رانندگان بخش حمل و نقل عمومي نيز خواسته است که بر سر کار خود حاضر نشوند و دست به اعتصاب بزنند.
يکي از مسئولان جبهه دفاع از دموکراسي نيجر دليل انتخاب اين روز را براي برگزاري اعتصاب عمومي، نشست اتحاديه آفريقا اعلام کرد که قرار است چهارشنبه در ليبي برگزار شود.
همچنين اين جبهه از مردم نيجر دعوت کرده است تا در راهپيمايي مسالمت آميز روز 4 ژوئيه (13 تير ماه) شرکت کنند.
همه پرسي قانون اساسي نيجر به درخواست "ممدو تانجا" رئيس جمهوري 71 ساله اين کشور و به منظور تمديد دوران رياست جمهوري وي برگزار خواهد شد.
مدت زمان هر دوره رياست جمهوري نيجر 5 سال است و 22 دسامبر ( 1 دي) دومين دوره رياست جمهوري تانجا به پايان خواهد رسيد.
تانجا در نظر دارد با برگزاري اين همه پرسي، 5 سال ديگر سکان هدايت نيجر را در دست گيرد. تانجا روز جمعه بطور رسمي از تصميم خود براي نامزدي در انتخابات آتي رياست جمهوري نيجر خبر داد که اين موضوع با اعتراض بسياري از احزاب سياسي فعال در اين کشور مواجه شد.
دادگاه قانون اساسي نيجر در تاريخ 12 ژوئن (22 خرداد ) مخالفت خود را با برگزاري اين همه پرسي اعلام و پس از آن تانجا پارلمان را منحل کرد و کميته اي جديد براي تدوين قانون اساسي تشکيل داد.
در همين ارتباط، "آلباد ابوبا" وزير کشور نيجر روز گذشته ضمن هشدار به مخالفان دولت، بر برگزاري همه پرسي تغيير قانون اساسي در زمان تعيين شده تاکيد کرد.
ابوبا گفت: همه پرسي قانون اساسي نيجر در زمان تعين شده، 4 اوت (13 مرداد) برگزار خواهد شد.
وي ادامه داد، تمام انتخاباتي که براي سال جاري برنامه ريزي شده است که از آن جمله مي توان به انتخابات رياست جمهوري و پارلماني اشاره کرد، طبق برنامه و در زمان مشخص انجام خواهد شد.
رييس جمهوري نيجر جمعه شب با استناد به اصل 58 قانون اساسي اين کشور و با بيان اينکه استقلال اين کشور در معرض خطر است اختيارات وضعيت فوق العاده براي خود در نظر گرفت که مخالفان دولت نيجر از اين اقدام به عنوان کودتا ياد کردند.
گفتني است واشنتگتن و پاريس نگراني هاي خود را در اين باره اعلام و خواستار احترام به قانون اساسي نيجر شده اند.