حدود سیصد نفر از مخالفان دولت مصر در مقابل سفارت این کشور در شهر استانبول ترکیه تظاهرات کردند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، تظاهرکنندگان دیشب به نشانه همبستگی با مردم قاهره در مقابل سفارت مصر در استانبول گردامدند.
انها علیه حسنی مبارک رئیس جمهور مصر شعار سر دادند و پوسترهای او را در مقابل صف ماموران پلیس ترکیه به اتش کشیدند. یونس پهلوان، یکی از تظاهرکنندگان می گوید ما برای اعلام حمایت از تظاهرکنندگان مصری اینجا جمع شده ایم و می خواهیم مبارک از قدرت کناره گیری کند.
پهلوان افزود مبارک با بستن مرزهای (غزه) و احداث دیوار آهنی به طرف مخالف فلسطینی ها پیوسته است.
زمان ان رسیده است که ما مسلمانان موضع خود را اعلام کنیم. مصر در سال 1979 به عنوان اولین کشور عرب با رژیم صهیونیستی پیمان صلح امضاء کرد و از ان زمان تاکنون شدیدا به ان پایبند بوده است.
حسنی مبارک همچنین با سران رژیم صهیونیستی روابط نزدیک دارد و تاکنون نقش واسطه میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیان با سایر کشورهای عرب را ایفا کرده است.
بولنت یلدیریم، رئیس بنیاد حقوق بشر، ازادی و کمک های بشردوستانه (IHH) نیز در میان تظاهرکنندگان حضور داشت.
این موسسه، مقدمات لازم برای حرکت کاروان دریایی حامل کمک به غزه را فراهم کرد.
در حمله نظامیان صهیونیست به یکی از کشتی های این کاروان در ماه مه پارسال، هشت شهروند ترک و یک امریکایی ترک تبار کشته شدند.
یلدریم از جهانیان خواست که از خشونت ها یا افرادی که خواهان سرکوب اعتراض ها در مصر هستند، حمایت نکنند.
وی افزود مردم مصر به خیابان ها ریخته اند و قصد دارند به مشکلات سی سال گذشته خود پایان دهند. در درگیری های روز چهارشنبه در پایتخت مصر سه تن کشته و حدود ششصد نفر نیز زخمی شدند.
تظاهرکنندگان، رژیم مبارک را به استفاده از نیروهای پلیس لباس شخصی و اوباش مزدور برای نفوذ به صفوف معترضان متهم می کنند. مخالفت اخیر حسنی مبارک با درخواست مردم مصر برای کناره گیری وی از قدرت و ترک کشور سبب شد تا بحران مصر تشدید شود. مردم مصر به دنبال سالها نظارت شدید امنیتی در کشورشان با مشاهده تحولات اخیر تونس شهامت خود را بازیافتند و در اقدامی بی سابقه از بیست و پنجم ژانویه برای سرنگونی دولت به خیابان ها ریختند.