خبرنگار اعزامی رادیو کانادا به مصر در ارتباط زنده تصویری تاکید کرد دهمین ارتش قدرتمند جهان قادر نیست به خشونت های مصر پایان دهد.
مجری رادیو کانادا همزمان با پخش تصاویر مربوط به تهدید شدن خبرنگار اعزامی این رادیو به قاهره از سوی هواداران حسنی مبارک گفت: شمار زیادی از خبرنگاران خارجی و بویژه خبرنگاران غربی در ساعات اخیر قربانی سرکوبگری نظام مصر شده اند.
برخی از خبرنگاران توسط نیروهای امنیتی مصر بازداشت شده اند و به این ترتیب مطبوعات خارجی باعث ناراحتی مقامات نظام مصر هستند و دولت این کشور تلاش می کند آنها را وادار به سکوت کند.
ژان فرانسوا لپین از قاهره در پاسخ به سوالی درباره رفتار خشن نظام مصر با خبرنگاران و این که دولت این کشور چگونه خواهد توانست نظم را در کشور برقرار کند گفت: خبرنگاران در قاهره شاهد رفتار تهاجمی شدید نظام مصر هستند به طوری که حتی نمی توانند به خیابانها بیایند.
خبرنگاران به طور مداوم مورد حمله قرار می گیرند و این حملات با تبلیغات تلویزیون دولتی مصر تشدید شده است.
به این ترتیب همه این حملات برای سر پوش گذاشتن بر روی شکست یکی از کشورهای بزرگ خاورمیانه در مقابله با حوادثی است که با آن مواجه است.
در واقع نظام مصر در مقابله با واقعیت های خود ناتوان است.
مبارک، سلیمان و نخست وزیر مصر از خشونت های رخ داده عذرخواهی کرده و این خشونت ها را اشتباه دانسته اند اما همه در مصر معتقدند حتی اگر نظام مصر این خشونت ها را سازمان نداده باشد اما آن را تحمل می کند.
ارتش مصر که بزرگترین نهاد نظام مصر و دهمین ارتش قدرتمند جهان است قادر نیست به این خشونت ها پایان دهد و خشونت ها به قوت خود همچنان ادامه دارد. این خبرنگار درباره برداشت خود از ادعای مبارک مبنی بر اینکه در صورت کناره گیری از قدرت، مصر با آشوب مواجه می شود گفت: این اظهارات با واقعیت فاصله دارد زیرا مصر هم اکنون نیز با آشوب مواجه است به طوری که حتی خود سلیمان نیز وجود این آشوب را تایید کرده است حتی مصر در این حوادث فقط در بخش گردشگری یک میلیارد دلار زیان دیده است علاوه بر این بانکها، شرکت ها و نهادهای بزرگ دولتی به طور کامل فلج و بسته شده اند.
این فاجعه ای اقتصادی برای مصر است.
سلیمان در مصاحبه خود وعده اصلاحات داد اما در مقابل اعلام کرد که مهلت های قانونی باید رعایت شود و از دانشجویان و جوانان خواست صبور باشند.
به این ترتیب فاصله موجود بین نظامی پیر که از جوانان می خواهد صبور باشند را تصور کنید ، جوانانی که شاهد بیکاری سی تا چهل درصدی هستند و با این تظاهرات به قدرت رسیده اند.
به نظر نمی رسد این جنبش اعتراضی متوقف شود.
به این ترتیب آنچه مسلم است این است نظام حسنی مبارک مثال نظامی پیر است و بسیاری از نظام های این چنینی در آینده با چنین حوادثی مواجه خواهند بود