وی که جلادى تمام عيار است و در طول سالهای طولانی مسؤولیتش در مصر دستش به خون هزاران نفر آلوده شده در مصاحبهای فرمایشی که به شکل زنده از شبکههای تلویزیونی ماهوارهای پخش شد تلاش کرد با سخنانی عوامفریبانه در صفوف متحد مردم انقلابی شکاف ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ «عمر سلیمان» معاون حسنی مبارک در مصاحبهای فرمایشی که به شکل زنده از شبکههای تلویزیونی ماهوارهای پخش شد تلاش کرد با سخنانی عوامفریبانه در صفوف متحد مردم انقلابی شکاف ایجاد کند.
وی که جلادى تمام عيار است و در طول سالهای طولانی مسؤولیتش در مصر دستش به خون هزاران نفر آلوده شده است، حملهی دیروز اراذل و اوباش حکومت به مردم را "خودجوش" خواند و گفت: «کسانی که دیروز به مردم حمله کردند علاقمندان به مبارک و امنیت کشور بودند که به صورت خودجوش این کار را کردند! البته این کار مورد تأیید ما نبود و فتنه بزرگی ایجاد کرد».
وی افزود: «از آنجا که دولت به تظاهرات و اعتصابها عادت کرده بود، تصور نمی کرد که تظاهرات خودجوش دیروز برای حمایت از حسنی مبارک، به درگیری بین مردم تبدیل بشود! ما کسانی که درگیریهای دیروز را آغاز کردند پیدا خواهیم کرد و با آنها بشدت برخورد میکنیم».
او اما به این اشاره نکرد که اگر این ادعا صحیح است پس چرا این حملات امروز و امشب هم ادامه داشته است.
سلیمان همچنین با تکرار وعدههای چند شب پیش رییسش گفت: «من دوست دارم که جوانان و معترضان بدانند که دولت سخنان آنها را شنیده است و ادامه دادن این اعتصابها و تحصنها نا امنی کشور را به دنبال خواهد داشت. من از آنها میخواهم به شایعاتی که رسانهها و شبکههای ماهوارهای بدان دامن میزنند اعتنا نکنند و به خانههایشان باز گردند تا اوضاع کشور به روال عادی برگردد».
وی در عین حال تهدید کرد: «ما خواستههای معترضان را شنیده و به این مطالبات جامهی عمل میپوشانیم. لذا ادامه تحصن در میدان التحریر، به معنی تبعیت از نقشههای کشورهای خارجی است»!!
سلیمان که دهها سال است حزب متبوعش بر ثروتهای مردم مصر خیمه زده ادامه داد: «خسارت اقتصادی که در این چند روز کشور دیده است قابل محاسبه و ارزیابی نیست. به عنوان نمونه، تاکنون صدها هزار توریست از کشور خارج شدهاند واین امر خسارت زیادی به کشور وارد کرده است».
وی درباره تقاضی مردم مبنی بر کنارهگیری سریع مبارک از قدرت هم گفت: « آقای مبارک به شکل طبیعی و پس از اتمام دورهی ریاست جمهوریاش کنار خواهد رفت. من سالهای زیادی با حسنی مبارک بودهام. او انسان صادقی است(!) و به هر آنچه که گفته عمل خواهد کرد. او در سخنرانی آخرش نیز گفت که در این مدت کوتاه اصلاحات سیاسی زیادی را انجام خواهد داد. او در انتخابات بعدی کاندیدا نخواهد شد. همچنین برخلاف بعضی از شایعات، هیچ فردی از خانواده ی او نیز کاندیدا نخواهند شد».
معاون رییس جمهور نامشروع مصر با ذکر اینکه دولت و ارتش مصر قدرتمند هستند و تلاش کرد خود و دولت فعلی را قوی جلوه دهد و افزود: «تظاهراتکنندگانی که دستگیر شدهاند اگر جرمی مرتکب نشده باشند بزودی آزاد خواهند شد. ما قادریم از مردم کشورمان حمایت کنیم».
رییس سابق سازمان امنیت مصر درباره بیانیههای کشورهای جهان هم گفت: «مصر کشور بزرگ و مهمی در خاورمیانه است و در همهی زمینهها نقش محوری دارد. به همین دلیل است که اوضاع مصر هم برای همهی کشورها مهم است؛ اما برخی از اظهارات و بیانیه های کشورهای خارجی مداخلهجویانه بوده و قابل قبول نیست. ما به این کشورها اجازه نمیدهیم که در مسایل داخلی کشورمان دخالت کنند».
معاون حسنی مبارک بدون اشاره به چندین دهه فرصت حاکمان فعلی مصر باری اصلاحات گفت: «یک پیام برای مردم و جوانان مصری دارم و آن اینکه برای ایجاد اصلاحات و تغییر به حکومت و دولت فرصت بدهند(!!) من از جوانان و تمامی مردم مصر که جرقه تغییر و اصلاحات را در مصر روشن کردند تشکر می کنم ولی برای ایجاد این تغییر و اصلاحات زمان نیاز است و باید به حکومت این فرصت را بدهند».
وی اما زمان مشخصی به عنوان ضربالاجل این فرصت اعلام نکرد و گفت: « برای اصلاح قانون اساسی و انجام انتخابات، نمیتوانم زمان دقیقی مشخص کنم. این کار شش الی هفت ماه زمان میخواهد و ما حداقل به 10 روز زمان احتیاج داریم که مقدمات آن را فراهم کنیم».
معاون رییس جمهوری مصر فرار زندانیان، را برنامهای از پسشطراحیشده دانست و از زندانیانی که از زندانها گریختهاند خواست هر چه زودتر به زندانها بازگردند!!
سلیمان همچنین ادعایی کرد که دقایقی بعد تکذیب شد؛ وی گفت: «ما به دنبال گفتگو هستیم و همه احزاب غیر از "حزب وفد" و "حزب تجمع" به دعوت ما برای گفتگو پاسخ دادهاند؛ فقط اخوان المسلمین در حالت تردید به سر میبرد»!
اما اخوان المسلمین بسرعت این ادعا را تکذیب کرد و اعلام کرد که تا زمان رفتن مبارک، از مذاکره خبری نیست.
عمر سلیمان کیست؟
عمر سليمان که تا قبل از معاونت رياست جمهورى، رئيس سازمان امنيت مصر بود، متهم به دست داشتن در "بازجويىهاى وحشيانه" و همکارى سازمان امنيت ايالات متحده امريکا (سي.آي.اى) است.
لذا انتخاب وی به عنوان معاون ریيس جمهورى مصر جداى از اين که مورد اعتراض جامعه مدنى مصر و تظاهرکنندگان قرار گرفته ، از سوى مجامع حقوق بشرى نيز بسيار مورد انتقاد قرار گرفته است
او همچنین نقشى محورى در مذاکرات صلح ميان اسرائيل و جريانهاى مختلف فلسطينى ايفا کرده و منفور شهروندان کشورهای عربی است.