خبرگزاري فارس: اظهارات عمر سليمان براي ايجاد آرامش در بين مردم مصر و برخي عقب نشينيهاي او از مواضع اوليهاش ناشي از اشتباهات استراتژيك وي در مدت كوتاه تصدي وي بر پست معاونت رياست جمهوري است.
به گزارش فارس، روز گذشته (پنجشنبه) عمر سليمان معاون رئيس جمهور مصر و وزير دستگاه اطلاعات رژيم مبارك در يك گفتوگوي تلويزيوني كه از شبكه ملي اين كشور پخش شد، تلاش كرد خشم معترضان كه حاصل از حوادث روز چهارشنبه بود را تخفيف دهد.
سليمان در اين گفتوگو ضمن عقبنشيني از اظهارات گذشته خود مبني بر گفتوگو با معترضان پس از بازگشت آنها به خانههايشان اعلام كرد كه با گروههاي مختلف سياسي مذاكراتي داشته و حتي با جنبش اخوان المسلمون نيز تماس گرفته است. اما به ادعاي وي آنها به دليل ترديد نسبت به اوضاع هنوز پاسخي به وي ندادهاند.
پس از سخنراني سهشنبه مبارك گروهي از افراد مسلح به سلاحهاي سرد به صورت سازمان يافته وارد ميدان التحرير قاهره و برخي نقاط ديگر شده و به درگيري با معترضان پرداختند كه حاصل آن 10 كشته و بيش از 1500 زخمي بود. اين حركت را كه ميتوان ترفند سليمان براي ايجاد رعب و وحشت بين معترضان نه با استفاده از نيروهاي نظامي بلكه به وسيله گروههايي به ظاهر مردمي دانست، و اين اقدام نه تنها باعث كاستن از تعداد معترضان و فرو نشاندن تظاهرات نشد بلكه خشم بيشتر تظاهركنندگان را نيز در پي داشت.
سليمان در يك واكنش منفعلانه تلاش كرد اين گروه سازمان يافته را طرفداران مردمي مبارك بنامد اما به هيچ وجه نتوانست به اين پاسخ بدهد كه چرا نيروهاي امنيتي و انتظامي مانع ورود اين افراد به ميدان التحرير نشده و از درگيريها جلوگيري نكردند بلكه در مواردي از سوي نيروهاي امنيتي كمكهايي انجام گرفته؛ كه سليمان آنها را نفوذيهايي خوانده كه در چنين اعتراضات بزرگي نميتوان آن را كنترل كرد.
سليمان در گفتوگوي تلويزيوني خود با اشاره به لزوم اصلاحات سياسي آن را منوط به انتخابات شهريور ماه سال آينده دانست و مدعي شد كه براي اصلاحات زمان زيادي لازم است و دولت در اين مسير گام برداشته است.
اظهارات وزير اطلاعات سهدههاي رژيم مبارك كه امروز پست معاونت رئيس جمهور را يدك ميكشد حكايت از عمق تحولات مصر دارد كه نشان ميدهد حكومت مبارك واپسين روزهاي عمر خود را سپري ميكند.
مبارك كه رفتار منفعلانه و دستپاچگي در مقابل معترضان طي روزهاي گذشته او را وادار كرده كه زمام امور را عملاً به دست سليمان بسپارد اين روزها شاهد اشتباهات و عقبنشينيهاي معاون با تجربه خود مقابل معترضان است كه نشان ميدهد سليمان هر اندازه در مسائل امنيتي و نظامي با تجربه است در مسائل سياسي بيتجربه و ناپخته رفتار ميكند.
اين بي تجربهگي به حدي بود كه علاوه بر بان كي مون دبيركل سازمان ملل، كشورهاي اروپايي همچون فرانسه، ايتاليا، انگليس و آلمان به رفتار نيروهاي امنيتي حكومت مبارك با معترضان اعتراض كرده و خواستار توجه به خواستههاي آنان شدند و اوباما نيز كه تا روزهاي گذشته از حكومت مبارك حمايت ميكرد، سياست حركت روي مرز را در پيش گرفته و از لزوم برخوردهاي منطقي با معترضان دم ميزند.
اوباما كه مانند سلف خود ريگان در بهمن ماه سال 57 تشكيل كميتهاي فوقالعاده توسط شوراي امنيت و كارشناسان مسائل خاورميانه و مصر را در دستور كار داشته و مرتب اخبار و تحولات اين كشور را رصد ميكند، نگران از دست رفتن متحد استراتژيك ديگري پس از سي سال در خاورميانه است كه اين بار موازنه قوا را به طور قابل توجهي در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا تغيير خواهد داد.
مردم مصر اين روزها در پي شوكت دوباره كشور خود هستند كه پس از ناصر با سادات و مبارك از بين رفت و هيچ امتيازي جز رفتن مبارك و حكومت وابسته به وي نميتواند آنها را راضي كند.
جمعه گذشته روز خشم مردم مصر بود و امروز روز رفتن مبارك نام گرفته و مردم مصر نشان دادهاند كه در خواسته خود ثابت قدم هستند.