بررسی استراتژیک - رادیو فردا/ به دنبال قطع شبکه اینترنت توسط دولت مصر شرکت های گوگل و توئیتر راه جدیدی را پیدا کردند که کاربران مصری با استفاده از آن می توانند توسط تلفن های خود به شبکه توئیتر متصل شوند. اکنون یک گروه از «هکرها» نیز به پایان طراحی یک نرم افزار جدید نزدیک شده اند که به وسیله آن می توان هر لپ تاپ ساده ای را به یک روتر ارزانقیمت برای اتصال به اینترنت بدل کرد و بنابراین کمک دیگری برای معترضان مصری در راه است.
هفته نامه « نیوزویک» می نویسد که به فاصله چند ساعت پس ازقطع شبکه اینترنت توسط دولت مصر، گروهی از « هکرها» از نقاط مختلف جهان کار روی این نرم افزار را آغاز کرده و می گویند که در فاصله یک تا دو روز بخشی از این راه حل را تکمیل خواهند کرد. این پروژه « توری آزاد» نام دارد و زمانی شروع شد که شروین پیشه ور یک سرمایه گذار رشته های اینترنت ساکن کالیفرنیا با انتشار پیامی روی شبکه توئیتر از همه خواست به طرح او برای ارسال این نوع نرم افزار به مصر کمک کنند. براساس این روش فنی که « شبکه توری» نامیده می شود هر لپ تاپ یا کامپیوتری می تواند به کامپیوتر دیگری پیام بفرستد. ادامه…
به نوشته هفته نامه « نیوزویک» با استفاده از این تکنولوژی حداقل کامپیوترهای نزدیک به یکدیگر به هم مرتبط خواهند شد. هر یک از لپ تاپ های متصل به این مجموعه نیز اگر از کار بیافتند پیامهای ارسالی خود را به سوی نزدیکترین کامپیوتر دیگر خواهد پیمود. شروین پیشه ور می گوید:« این نرم افزار حداقل به مردم امکان می دهد که یک شبکه متحرک و فی البداهه برای ارتباط بسازند و مردم در مصر خواهند توانست در داخل خود کشور با هم در تماس بوده و اعتراضات خود را سازماندهی کنند.» همچنین اگر یکی از کاربران در این مجموعه بتواند به شبکه اینترنت در خارج از کشور دست یابد خواهد توانست این امکان ارتباطی را با دیگران شریک شود. هفته نامه « نیوزویک» سپس به ابتکار مهندسان و طراحان گوگل و توئیتر اشاره می کند که توانسته اند راهی پیدا کنند که مردم مصر با استفاده از تلفن موبایل و یا تلفن ثابت خود روی شبکه توئیتر پیامک بفرستند. این فن آوری کلمات شفاهی را به پیامک های صوتی و پیامک های نوشتاری تبدیل می کند که روی شبکه توئیتر قابل ارسال هستند. پس از انتشار پیام شروین پیشه ور روی شبکه توئیتر یکی از کسانی که به این اقدام جمعی پیوست « گری جی بروکس » بود که مدیر یک موسسه تکنولوژی مدرن در ایالت میشیگان آمریکا است. او با راه اندازی یک وب سایت برای این منظور توانسته گروه کثیری از مهندسان و طراحان در سراسر جهان را به هم مرتبط کرده و حتی در مواردی با مهندسان و طراحان کامپیوتر در داخل مصر ارتباط برقرار کند. « گری جی بروکس» می گوید:« طی ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت آینده بخش مهمی از این نرم افزار تکمیل شده و سپس با کپی کردن آن روی سی دی و یا کارت حافظه یو اس بی می توان آن را به مصر فرستاد.» هفته نامه « نیوزویک» سپس به سابقه تکنولوژی « شبکه توری» پراخته و یادآوری می کند که در گذشته در چند طرح تولید لپ تاپ های ارزان برای کودکان از این فن آوری استفاده شده است. هدف آن این بود که به کودکان صاحب این نوع لپ تاپ های ارزان امکان دهد که در هر منطقه دورافتاده ای حتی بدون دسترسی به شبکه اینترنت بتوانند ارتباط خود را برقرار کنند…