خبرگزاري فارس: هزاران بحريني ديروز جمعه در حمايت از قيام مردم مصر در برابر سفارت قاهره در منامه تجمع كردند و خواستار سرنگوني ديكتاتوري كشورهاي عربي شدند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرامنطقهاي "القدس العربي "، هزاران بحريني ديروز جمعه در برابر سفارت مصر در منامه تجمع كردند تا همبستگي خود را با تظاهرات مستمر ملت مصر براي سرنگوني مبارك نشان دهند.
تظاهرات كنندگان بحريني به دعوت شش جمعيت سياسي معارض بحرين در خيابان الكويت نزديك سفارت مصر در منطقه "ابوغزال " تجمع كردند و پليس بحرين حصاري امنيتي در برابر ساختمان سفارتخانه ايجاد كرد تا مانع نزديك شدن تظاهرات كنندگان به آن شود اين در حالي است كه گشتيهاي پليس نيز در اطراف سفارت مستقر بودند.
تظاهرات كنندگان در حالي كه پرچمهاي مصري و بحريني در دست داشتند براي اعلام همبستگي با قيام ملت مصر شعار ميدادند: "با شمائيم با شمائيم اي آزادگان ".
مقامات بحريني سهشنبه گذشته مانع برگزاري تظاهرات جمعيتهاي سياسي معارض در برابر سفارتخانه مصر شده بودند اما هراس از تكرار انقلاب مصر آنها را بر آن داشت كه از موضع خود بازگشته و اجازه برپايي تظاهرات را صادر كنند.
اين گروههاي سياسي به دنبال آن در بيانيهاي اعلام كردند كه مخالفت رژيم بحرين با اين اقدام، مصادره آزادي بيان و ناديدهگرفتن حق تجمع و تحصن مسالمتآميز شهروندان به شمار ميآيد و اين خلاف قانون اساسي است.
پادشاه بحرين بر خلاف سالهاي گذشته كه نشان از هراس آنها از فراگير شدن انقلاب تونس در جهان عرب دارد، چندي پيش اعلام كرد كه اين كشور از هيچ تلاشي براي بهتر برگزار شدن مناسبتهاي ديني دريغ نميكند.
سازمانهاي بينالمللي حقوق بشر همواره نگرانى و محكوميت شديد خود را در مورد نقض حقوق بشر عليه شهروندان شيعه بحرينى اعلام كرد.
با وجود اينكه شيعيان اكثريت بزرگ بحرين را تشكيل ميدهند و جمعيت آنان بين 65 تا 70% آن كشور است، ولى حكومت در دست اقليت اهل تسنن است كه با به كارگيرى سياست تفرقه مذهبى شديد در زمينههاى سياسى، اجتماعى و اقتصادى حقوق شيعيان را پايمال ميكند.
حكومت بحرين همچنين براى تغيير تركيب جمعيتى بحرين از چند سال پيش شروع به دادن تابعيت بحرينى به افراد سنى مذهب از كشورهاى جنوب شرقى آسيا كرده است و با اين سياست قصد از اكثريت انداختن شيعه را دارد.
حكومت بحرين در حالى امكانات اقتصادى و اجتماعى فراوانى از جمله مسكن و شغل را در اختيار اين افراد قرار ميدهد كه شهروندان اصلى از ساده ترين حقوق انسانى خود محرومند.
سازمانهي دفاع از حقوق بشر همواره از حكومت بحرين خواستهاند از نقض حقوق بشر دست بردارد و سياستهاى تفرقه مذهبى را به پايان برد و حقوق سياسى و اجتماعى اكثريت شيعه را تضمين كرده و در صدد جبران حقوق قربانيان و رفع محروميت از آنان باشد.
از سوي ديگر شيعيان بحرين توانستند در انتخابات اكتبر گذشته اين كشور با به دست آوردن 18 كرسي از مجموع 40 كرسي پارلمان يك پيروزي چشمگير كسب كنند با وجود اينكه دولت بحرين در آستانه برگزاري انتخابات پارلماني با ادعاهايي چون تلاش براي براندازي حكومت و دخالت در اقدامات تروريستي، صدها فعال بحريني از جمله 23 رهبر گروههاي شيعه را دستگير كرد تا مانع نامزدي يا فعاليت آنها در انتخابات اين كشور شود.