خبرگزاري فارس: واشنگتن كه خود طي روزهاي گذشته كمتر لحظهاي از تلاش براي تأثيرگذاري بر تحولات مصر دست نكشيده است، اينبار در اقدام ضدايراني خود ادعايي عجيب را در رابطه با سخنان رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه ديروز تهران مطرح كرده است.
به گزارش فارس، آمريكا كه به دخالت در امور ديگر كشورها شهره است و در هر نقطهاي از جهان كه اتفاقي بيفتد، به ندرت ميتوان ردپايي از آمريكا را در آن منطقه مشاهده نكرد، بويژه از ابتداي اعتراضات مردمي در مصر عليه رژيم ديكتاتوري "حسني مبارك " نيز اگرچه از موضعگيري صريح در اين رابطه طفره رفته است، اما به هيچ عنوان نيز ساكت نبوده و كمتر روزي است كه شاهد اقدامي از جانب واشنگتن در رابطه با بحران كنوني در مصر نبوده باشيم.
با تمام اين توصيفات، خبرگزاري فرانسه در خبري نوشت: كاخ سفيد روز گذشته ايران را به دليل [آنچه] دخالت در بحران مصر [ناميد] محكوم كرده و گفته است كه تهران در جايگاهي نيست كه چنين اظهارات "جالب توجهي " را مطرح كند.
بنا بر اين گزارش، "رابرت گيبس " سخنگوي كاخسفيد اعلام كرد: بسيار جالب است كه ايران چنين بياناتي را درباره حقوق مردم در قاهره مطرح ميكند.
مقامات آمريكايي با شروع تظاهرات مردمي در مصر ساكت ننشسته و هر از چندگاهي واكنشهاي مختلفي و متضادي اتخاذ كردند به گونهاي كه در روز دوم تظاهرات قاهره كلينتون وزير خارجه آمريكا اعلام كرد كه وضعيت حكومت مصر را با ثبات ارزيابي ميكند، اما با افزايش اعتراضات چند روز بعد آمريكا اعلام كرد حكومت قاهره بايد به درخواستهاي مردم توجه كند. اين موضعگيري آمريكا كه با واكنش روز اول تضاد داشت اشاره به دولت انتقالي و لزوم انتقال آرام قدرت بود.
"باراك اوباما " رئيس جمهور آمريكا نيز در روزهاي نخست اعتراضات مردمي در مصر حدود 80 دقيقه با تيم امنيت ملي خود در ارتباط با حركت بعدي آمريكا در بحران مصر زمان صرف كرد و اين نشست پس از آن صورت گرفت كه مبارك را تا حدودي وادار كردند به حكومت 30 ساله خود در مصر پايان دهد.
در حاليكه دولت آمريكا تمامي تلاش خود را براي حفظ دولت كنوني مصر به كار گرفته بود، در روزهاي نخست قيام مردم مصر عليه رژيم ديكتاتوري "حسني مبارك "، "فرانك ويزنر " سفير سابق خود در مصر را به قاهره فرستاد تا نيات رئيسجمهوري مصر را در ميان خشونتهاي اين كشور تخمين بزند.
"گوردون داف " سردبير مجله " وترنز " (كهنه سربازان) بدنبال اين اقدام در گفتوگو با شبكه خبري العالم فاش كرد كه "باراك اوباما " رئيس جمهور آمريكا به "حسني مبارك " توصيه كرده است كه هرچه سريعتر اين كشور را ترك كند.
وي گفت: فرانك ويزنر فرستاده جديد آمريكا به قاهره گفته است كه اوباما از او خواسته تا به مبارك توصيه كند كه هرچه سريعتر مصر را ترك كند.
روزنامه آمريكايي "نيويوركتايمز " نيز روز گذشته در گزارشي از گفتوگوهاي دولت آمريكا با مقامات مصري براي حذف فوري "حسني مبارك " و انتقال قدرت به دولتي موقت به رياست "عمر سليمان " [كه وي نيز از مهرههاي آمريكا و اسرائيل است] با حمايت ارتش مصر پرده برداشت.
اينها تنها نمونه كوچكي از تلاشها و اقدامات مداخلهجويانه آمريكا در بحران اخير در مصر بود و ترجيحا براي طولانيتر نشدن اين گزارش، سخني از نشستهاي محرمانه نظامي و همچنين تماسهاي مقامات نظامي دو كشور در روزهاي اخير به ميان نميآوريم، اما به اعتقاد بسياري از كارشناسان سياسي به نظر ميرسد كه آمريكا عزم خود را جزم كرده تا از اين فرصت كوچك كه اصلا ايران در آن كوچكترين نقشي ندارد، نيز به سادگي نگذرد و در ميان ناآراميهاي مصر تيري را هرچند بدون قدرت به سمت ايران نشانه رود.
به همين دليل مقامات واشنگتن به خود اجازه ميدهند تا چنين ادعاي بزرگي را بدون هيچ پايه و اساس محكمي مطرح كنند؛ ادعاهايي درباره ايران و سخنان رهبر معظم انقلاب در خطبههاي نماز جمعه روز گذشته تهران كه عرفا و شرعا لزوما بايد به مسئله سياسي روز دنيا بپردازد.