العربیه گزارش داد: آمریکا امید زیادی به ارتش مصر در مرحله انتقالی دارد. به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، مواضع آمریکا درباره دولت مصر و حسنی مبارک در روزهای اخیر تغییرات زیادی داشت.
تغییراتی که در روابط چند دهه دو کشور وجود نداشته است.
واشنگتن در ابتدای بحران بر ثبات اوضاع در مصر و متحد بودن مبارک برای آمریکا تاکید کرد ولی سپس از اصلاحات در نظام و از ضرورت برکناری فوری مبارک از قدرت تاکید کرد.
رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید این زمان فوری را دیروز دانست. منا شقاقی خبرنگار این شبکه در واشنگتن در گزارشی در این زمینه افزود: آمریکا پس از چند روز تحرکات دیپلماتیک نوسان دار در نهایت از حسنی مبارک متحد سنتی خود شانه خالی کرد.
آمریکا در استفاده از واژه دیکتاتور که علیه زین العابدین بن علی رئیس جمهور سابق تونس استفاده کرده بود علیه مبارک استفاده نکرد.
اوباما از یک سو با انتقاداتی نظیر شانه خالی کردن از یک متحد مخلص و از سوی دیگر به عدم حمایت از نیروهای معترض در مصر روبرو است.
کارشناسان بر این نظرند تاثیر آمریکا به صورت اساسی بر ارتش مصر قرار دارد که سالانه بیش از یک میلیارد دلار کمک آمریکا را دریافت می کند.
فشارهای آمریکا بر ارتش مصر برای حفاظت از تظاهرکنندگان افزایش یافته است.
واشنگتن انتظار دارد ارتش نقش مهمی در مرحله انتقالی داشته باشد.
آمریکا به دولت مصر در نبر خود علیه تروریسم تکیه داشت و از حریم هوایی مصر استفاده می کرد.
از سوی دیگر مصر تهدیدی علیه اسرائیل نبود اما شاید پس از تغییر رژیم کنونی مصر تغییراتی در این معادله ایجاد شود. یک کارشناس آمریکایی گفت: برخی بر این نظرند آمریکا می تواند حوادث را در نقاط مختلف جهان تغییر دارد ولی حقیقیت بیانگر نفوذ محدود آمریکا است.