مدير موسسه پژوهشي 'ميدل ايست مانيتور' لندن گفت: نوع موضع گيري آمريكا و غرب در قبال تحولات جاري در مصر تاسف آور است.
دكتر 'داود عبدالله' در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا با انتقاد از پيروي مقامات آمريكايي از معيارهاي دوگانه در قبال تحولات منطقه خاورميانه، افزود: آمريكا و كشورهاي غربي متاسفانه در واكنش هاي خود شجاعت و صداقت لازم را در قبال قيام مردم مصر و سياست سركوبگرانه دولت آن كشور نداشتند.
'دولت هاي غربي حتي دولت مصر را به خاطر قتل عام تظاهركنندگان معترض بطور صريح محكوم نكرده اند و تاكنون فقط به ابراز تاسف لفظي بسنده نموده اند.'
مدير موسسه 'ميدل ايست مانيتور' گفت: حتي 'جو بايدن' معاون رييس جمهوري آمريكا در پاسخ به اين سوال خبرنگاران كه آيا حسني مبارك را فردي ديكتاتور مي داند گفته بود كه مبارك متحد آمريكا و يك دوست راهبردي براي ما است.
وي افزود: چنين موضع گيري هايي به هيچ وجه قابل پذيرش نيست. مبارك فردي است كه سه دهه بر مصر حكومت كرده و هرگونه خواسته مشروع ملت خود را سركوب نموده است.
دكتر عبدالله اظهارداشت: ما در هفته گذشته نيز آخرين تلاش هاي ديكتاتور مصر را براي باقي ماندن در قدرت ديديم كه با حمله اوباش و اراذل اجاره اي و نيروهاي پليس لباس شخصي، معترضان را در قاهره به خاك وخون كشيد.
وي تحولات جاري در جهان عرب را تلاش جمعي مردم تحت ستم منطقه براي كسب استقلال و آزادي و رهايي از رژيم هاي فاسد و ديكتاتوري خواند كه دهه ها است بر آنان تحميل شده است.
اين كارشناس ارشد مسائل خاورميانه و جهان اسلام افزود: نشانه هاي فراواني از تاثير دومينو وار تحولات تونس و مصر در كشورهاي ديگر به چشم مي خورد كه از جمله آنها مي توان به يمن، اردن و الجزاير اشاره كرد.
'مقامات برخي كشورهاي عربي از بيم بيداري و قيام مردم خود اصلاحاتي را هرچند به شكل محدود آغاز كرده اند.'
وي تاكيد كرد: ترديدي نيست كه تحولات جاري مصر تاثيرات بلند مدتي بر كل منطقه خاورميانه و موضوع فلسطين برجاي خواهد گذاشت و در نهايت كشور مصر جايگاه واقعي خود را در جهان اسلام و جهان عرب به دست خواهد آورد.