استاد علوم سیاسی دانشگاه «وست مینستر» بریتانیا معتقد است، حکومت آمریکا متوجه است که سیاست مبارک هیچگونه نتایج مثبت برای منطقه به ارمغان نخواهد آورد، بلکه زمینه ساز شرایط برای رکود سیاسی و اقتصادی در منطقه خواهد شد.
عبدالوهاب الافندی، دکترای علوم سیاسی در مکالمه تلفنی از لندن گفت: «دولت آمریکا با درک ضرورت تغییر رژیم در مصر، از مخالفان حکومت این کشور حمایت مخفی میکند».یکی از گسترده ترین اعتراضهای ضد دولتی دهه اخیر در مصر برگزار می شود. هزاران نفر در شهرهای مختلف کشور با حضور در خیابانها خواستار استعفای حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر و انحلال پارلمان این کشور هستند. مقامات مصری با ترس از تکرار سناریوی تونس، بوسیله گاز اشک آور معترضین را متفرق ساختند. پس از موج اعتراضهای دو روزه بیش از هزار نفر از معترضان بازداشت شدند. بر اثر ناآرامی ها دست کم ۳۰۰ نفر کشته و بیش از ۴ هزار نفر زخمی شدند.
حسنی مبارک با اعلام استعفای حکومت، قول داد کابینه وزرای جدید را تشکیل دهد.
هفته گذشته مبارک با سخنرانی از شبکه تلویزیونی ملی به مردم مصر قول داد که وی در ششمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری در ماه سپتامبر امسال شرکت نخواهد کرد. رئیس جمهور مصر ظرف مدت باقیمانده قول داد اصلاحات سیاسی انجام دهد، از جمله مواد ۷۶ و ۷۷ قانون اساسی کشور در مورد مراحل طرح کاندیداتوری ریاست جمهوری و مدت صلاحیت رئیس جمهور را بازنگری کند.
تعدادی از نیروهای مخالف ضمن اینکه از وعده های رئیس جمهور راضی نشدند، همچنان خواستار استعفای فوری وی هستند.
به گفته الافندی، مسئولان سازمان «اخوان المسلمین» در انقلاب مصر حضور فعال ندارند، با این وجود اعضای این سازمان در همه تظاهرات اعتراض آمیز فعالانه شرکت میکنند.
وی افزود: «انقلاب مصر نه با تأثیر سازمان «اخوان المسلمین»، بلکه با اراده خود مردم شروع شد».
او همچنین اظهار داشت، گروه «اخوان المسلمین» نامزد واقعی برای احراز پست ریاست جمهوری ندارند، بنابراین آنها با حمایت از محمد البرادعی، رهبر مردمی، سیاست خردمندانه ای پیاده میکنند.
گروه «اخوان المسلمین»- بزرگترین سازمان سیاسی اسلامی مصر است که از سال ۱۹۵۴ ممنوع شده است. نمایندگان آن در انتخابات پارلمانی و شوراهای شهر شرکت میکنند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه در مورد تهدید روی کار آمدن نمایندگان اسلامگرایان افراطی «اخوان المسلمین» در کشور همسایه مصر هشدار داد.
به نظر الافندی، پس از براندازی رژیم مبارک در مصر، شانس البرادعی برای احراز پست ریاست جمهوری بسیار پایین است.
الافندی افزود: «البرادعی حکومت موقت را بر عهده خواهد داشت. قدرت در کشور با همه احتمال به دست فارغ احمد سلطان، رئیس دادگاه قانون اساسی خواهد رسید».