سيزده روز پس از آغاز بحران در مصر،دولت اين كشور در تلاش است تا با بازگشايي بانك ها و مراكز تجاري مردم را ترغيب كند كه سر كارهاي خود برگردند.
خبرگزاري 'رويترز' روز يكشنبه از قاهره گزارش داد دولت مصر در تلاش است با بازگشايي مراكز اداري و تجاري و دعوت از مردم براي از سرگيري زندگي عادي، شدت مخالفت مردم و خواست آنها براي بركناري مبارك را به محك آزمون گذارد.
اين در حالي است كه مردم با حضور دائمي خود در ميدان' التحرير' قاهره سوگند خورده اند كه به اعتراض هاي خود براي بركناري مبارك ادامه دهند، اما رئيس جمهور 82 ساله مصر گفته است تا ماه سپتامبر (شهريور) و زمان انتخابات تازه اين كشور برمسند قدرت باقي خواهد ماند.
'حسن الرويني' فرمانده ارتش مصر كه در ميدان التحرير و در ميان معترضان حاضر شده بود، به مخالفان گفت: 'ما مي خواهيم مردم سر كارهايشان برگردند و حقوق بگيرند و زندگي به روال عادي بازگردد.'
اما با وجود آن كه سران حكومت تصميم گرفته اند امروز (يكشنبه )با مخالفان مذاكره كنند، فعالان معترض نگران هرگونه مصالحه اي هستند كه موجب واگذاري اختيارات مبارك به 'عمر سليمان' معاونش شود ،اما ( در عين حال مي دانند كه )به اتمام رسيدن دوره زمامداري وي كه اساسا متكي بر سازوكار استبدادي است راه را براي روند كامل دموكراسي مدني هموار مي كند.
بيمناكند كه ببينند مبارك قدرت را به معاون خود 'عمر سليمان' واگذار كند اما همچنان تا پايان دوره رياست جمهوري اش باقي بماند ،و به ناچار اعتماد كنند به نظام كهنه خودكامه كه راه را براي رسيدن به دموكراسي كامل هموار كند.
'محمد البرادعي' از فعالان مخالف مي گويد: 'اين كه بشنويم مبارك سر جاي خود بماند و فرايند تغيير را پيش برد، و اين كه فرايند تغيير را در اصل نزديك ترين مشاور نظامي او هدايت كند... بسيار، بسيار نااميد كننده است.'