كارشناسان و تحليلگران اقتصادي نسبت به آثار بلند مدت ناآرامي هاي مصر بر اقتصاد اين كشور هشدار دادند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ، منابع خبري روز يكشنبه اعلام كردند، گروهي از تحليلگران و كارشناسان اقتصادي هشدار داده اند كه ادامه ناآرامي ها در مصر مي تواند تاثير مخربي را در بلند مدت بر اقتصاد اين كشور داشته باشد.
اين در حالي است كه تظاهرات مردم مصر عليه حكومت حسني مبارك رئيس جمهور اين كشور روز يكشنبه وارد سيزدهمين روز خود شد و مردم معترض با توجه به تمامي فشاري كه در سيزده روز گذشته از جانب عوامل دولتي تحمل كرده اند، حتي ذره اي هم از موضع خود عقب نشسته اند و همچنان خواستار كناره گيري حسني مبارك از قدرت هستند.
در حالي كه دولت مصر از مردم اين كشور خواسته است تا با ترك محل تجمع و تظاهرات به سركار و زندگي خود بازگردند، معترضان مصري اعلام كرده اند تا زماني كه مبارك از قدرت كنار نرود همچنان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
هفته گذشت يك بانك فرانسوي اعلام كرد كه اغتشاشات اخير روزانه دست كم 310ميليون دلار براي كشور هزينه داشته است. همچنين كارشناسان اقتصادي روند رشد اقتصاد كشور را از 5.3% به 3.7 % درصد پيش بيني كرده اند.
اقتصاد مصر به شدت تحت تاثير ناآرامي هاي اخير قرار گرفته و دولت به شدت مايل است تا اوضاع به حالت عادي بازگردد.
از سو ي ديگر ، فعاليت بازار بورس قاهره هم كه طبق اعلام قبلي قرار بود امروز كار خود را از سر بگيرد، به تعويق افتاده است.
تحليلگران و ناظران اقتصادي بر اين باورند كه اعتراضات، تظاهرات و ناآرامي هاي مصر مي تواند هزينه سنگيني بر اقتصاد اين كشور داشته باشد.
بر اساس اين گزارش منابع خبري روز يكشنبه افزودند : با توجه به اوضاع و شرايط كنوني و بحران سياسي موجود در مصر، كارشناسان اقتصادي پيش بيني كرده اند كه توليد ناخالص ملي اين كشور نسبت به سال گذشته حدود 1.6 در صد كاهش يابد .
از جمله عوامل موثر در اين امر مي توان به توقف فعاليت بانك ها ، سازمان بورس و بسياري از موسسات اقتصادي اين كشور و نيز فرار ده ها هزار نفر از جهانگردان خارجي از مصر طي روزهاي اخير اشاره كرد كه همه اين ها باعث شده است يكي از مهم ترين صنايع مصر كه صنعت گردشگري است ، متحمل آسيب و زيان بسيار زيادي شود .
لازم به ذكر است كه حوادث كنوني مصر در اقتصاد كشورهاي عربي ديگر نيز تاثير منفي زيادي داشته است و كار به جايي رسيده است كه بازار بورس كشورهاي عربي ديگر نيز به دليل ترس از شعله ور شدن آتش احساسات انقلابي در ميان مردمان آن ها ، متحمل زيان زيادي شده است .
بيشتر بازارهاي بورس در كشورهاي حاشيه خليج فارس به طور متوسط شاهد سه درصد كاهش در معاملات خود بوده است .