'فهمي هويدي' روزنامه نگار معروف مصري روز يكشنبه در مقاله اي در روزنامه مستقل 'الوسط ' چاپ قاهره، ضمن تشريح تحولات جاري در مصر و وعده هاي سي ساله رژيم 'حسني مبارك' تاكيد كرد كه به وعده هاي حكومت مصر نمي توان اعتماد كرد.
به گزارش ايرنا، هويدي نوشت: رژيم حسني مبارك در اين سي سال، با احساسات مردم بازي كرد، همه را به تمسخر گرفت و مردم را احمق تلقي كرد. ما دوست داريم اين موارد را فراموش كنيم اما رژيم مصر دست بردار نيست. اين رژيم ما را به ياد روزهايي مي اندازد كه از بهترين دوران آزادي سخن گفت اما با اجراي شرايط و قانون فوق العاده بر ما حكومت كرد.
وي افزود: آنها به برگزاري انتخاباتي سالم وعده دادند، اما به نحوي بي شرمانه دست به تقلب زدند. هنگامي كه وعده انجام اصلاحات سياسي داده شد، در جهت تحكيم حكومت خود، حذف نظارت قوه قضائيه بر انتخابات و گسترش محاكمات نظامي، گام برداشتند.
هويدي در ادامه آورد: وعده گسترش آزادي بيان را دادند اما صداهاي آزاديخواهانه را خفه و خبرنگاران و روزنامه نگاران را سركوب كردند. از وجود نهادها و حاكميت قانون سخن گفتند اما سرنوشت كشور بصورت انحصاري در اختيار رياست جمهوري و جناب رييس جمهور قرار گرفت.
اين وضعيت در 30 سال گذشته ادامه يافت و به نظر مي رسد كه شيوه طفره رفتن، دور زدن و پافشاري بر حماقت مردم به يك عادت تبديل شده بود و اكنون پس از قيام مردم مصر در روز بيست و پنجم ژانويه (پنجم بهمن ماه)، براي آنها دست برداشتن از اين شيوه دشوار است اما مردم در اين قيام به آينده اميدوار هستند تا بتوانند شرافت و غرور خود را بازيابند.
در ادامه اين مقاله آمده است: در ده روز گذشته عدم اطمينان به وعده هاي دولت و ماهيت رذيلانه آن در چند مورد متجلي شد، از جمله حسني مبارك در سخناني اعلام كرد ، در انتخابات بعدي رياست جمهوري نامزد نخواهد شد اما يك ساعت پس از اين سخنان گروهي از اراذل و اوباش ، شبه نظاميان و نيروهاي امنيتي با در دست داشتن شمشير و ميله هاي آهني به سوي تحصن كنندگان در ميدان تحرير يورش برده و در صدد كشتار مردم برآمدند. نتيجه اين اقدام سوء ظن به سخنان رييس جمهوري بود.
وي افزود: برخي از مقامات رژيم به ويژه نخست وزير و رييس پارلمان ابتدا درباره حق جوانان در برگزاري تظاهراتي مسالمت آميز سخن گفتند و هنگامي كه برخي از مردم اين گفته ها را باور كردند و تشويق به پيوستن به تظاهركنندگان در شهرها شدند، با مشاهده خودروهاي زرهي نيروهاي امنيتي كه به گفته سازمان ملل بيش از 300 نفر را به قتل رساندند، غافلگير شدند.
هويدي اضافه كرد: در روزهاي نخست، جوانان تحصن كننده به عنوان فرزندان شجاع و ميهن دوست مورد ستايش قرار گرفتند اما پس از اينكه اين جوانان در مواضع خود پافشاري و به وعده هاي فريبنده بي توجهي كردند، لحن سياسي رژيم 180 درجه تغيير كرد و در تيتر اصلي يكي از روزنامه هاي وابسته به دولت انقلاب ميدان التحرير 'مسخره التحرير' خوانده شد.
مقاله مزبور نوشت: بوق هاي تبليغاتي رژيم به ايجاد شك و ترديد و تخريب چهره جوانان اكتفا نكردند بلكه آنها را وابسته به اخوان المسلمين و عوامل ايران و حماس ناميدند و جالب است كه برخي از اين جوانان را به اجراي طرح هاي آمريكا متهم كردند، اين اتهامات از سوي كساني مطرح شد كه سال ها در دامان سياست آمريكا قرار داشتند.
هويدي اعلام كرد: حمله به تظاهركنندگان با شمشير، زنجير و سپس گلوله و استفاده از اسب و شتر و قاطر براي يورش به ميدان تحرير زماني صورت گرفت كه افراد پليس بصورت مشكوكي از خيابان ها خارج شدند و همه مقامات نسبت به اين رويداد اظهار بي اطلاعي كردند و نسبت به خون شهدا و زخمي شدگان بي تفاوت شدند. گويي كه اين افراد از آسمان بر سرزمين مصر فرود آمدند.
وي گفت: در حالي كه چند كميته متشكل از افراد سرشناس تشكيل شد تا با مقامات بلندپايه گفت وگو كند، از سوي ديگر اقدامات امنيتي براي پراكنده كردن تحصن كنندگان و حتي بازداشت برخي از فعالان در ميدان تحرير انجام گرفت و برخي از فعالان ناپديد شدند و اين احساس بوجود آمد كه تشكيل اين كميته ابزاري براي از بين بردن شوق مردم، وقت كشي و سپس فراهم كردن مقدمات تصفيه انقلاب است.
نويسنده مصري در پايان اين سئوال را مطرح كرد كه با توجه به موارد فوق چگونه مي توانيم وعده هاي حكومت را باور كنيم و مطمئن شويم بقاي اين حكومت ضمانتي براي برقراري آرامش در آينده خواهد بود؟