خبرگزاري فارس: سردبير روزنامه الانوار مصر با اشاره به قيام مردم مصر و درخواست براي تغيير رژيم مبارك گفت: بر اثر تغييرات روابط كشورهاي اسلامي از جمله مصر و ايران تقويت خواهد شد، چرا كه در مصر هيچ كس خواهان تداوم سياستهاي رژيم مبارك نيست.
"علي ابوالخير " در گفتوگو با خبرنگار بينالملل خبرگزاري فارس درباره سناريوي آمريكا درباره مصر گفت: آمريكا ميخواهد رئيس جمهور آينده مصر ملزم و پايبند به پيمان صلح با رژيم صهيونيستي باشد. خواه عمر سليمان باشد يا محمد البرادعي فرقي نميكند، هر كسي كه باشد بايد حامي صلح با رژيم صهيونيستي و پايبند به پيمان كمپ ديويد باشد.
*تلاش آمريكا براي تحميل برنامهها و سياستهاي خود بر ملت مصر
وي افزود: از زماني قيام ملت مصر شلعهور شده است آمريكا تلاش ميكند برنامهها و سياستهاي خود را پس از سرنگوني حسني مبارك به اين ملت تحميل كند. مثلا هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا در اوائل شروع قيام ملت مصر گفته بود كه حكومت مبارك ميتواند اين قيام را مهار كند. وقتي كه اين قيام گستردهتر شد، موضعگيري او تغيير كرد و گفت اوباما به حسني مبارك توصيه كرده است كه در مصر اصلاحات را انجام دهد و اخيراً گفته است كه مبارك بايد برود.
سردبير روزنامه الانوار مصر در ارتباط با سناريوي آمريكا درباره آينده مصر گفت: آمريكا ميخواهد فردي همانند محمد البرادعي به هرم قدرت صعود كند، چرا كه وي تمايل به غرب دارد و به سياستهاي غرب معتقد است. اين اولين سناريوي آمريكا درباره مصر است.
*آمريكا از صعود اخوانالمسلمون به هرم قدرت واهمه دارد
وي درباره دومين سناريوي آمريكا گفت: بر اساس اين سناريو نظاميان قدرت را به دست خواهند گرفت و رئيس ستاد مشترك ارتش رياست دولت انتقالي را به عهده خواهد گرفت. هدف آن است كه اخوانالمسلمون به هرم قدرت صعود نكند و از طريق برگزاري انتخابات فردي زمان امور را بدست بگيرد كه قراردادهاي صلح با رژيم صهيونيستي مخالفتي نداشته باشد.
اين كارشناس مسائل سياسي مصر با تاكيد بر اينكه آمريكا و گروههاي معارض غيراسلامي از صعود اخوانالمسلمون به هرم قدرت واهمه دارند، گفت: جماعت اخوانالمسلمون تعهد داده است كه شخصي را نامزد نكند تا به هرم قدرت صعود كند و اين اقدام اخوانالمسلمون خوب است، چرا كه با اين اقدام فرصت را از آمريكا و صهيونيستها گرفت. آنها نيز به خوبي ميدانند كه جو حاكم بر مصر عليه آمريكا و اسرائيل است و انفجار خط لوله انتقال گاز مصر به اسرائيل مويد اين موضوع است.
*قيام مردم مصر بر تحولات خاورميانه تاثير خواهد گذاشت
معاون سردبير روزنامه الانوار مصر درباره پايبندي دولت پس از مبارك به پيمانهايي همچون كمپ ديويد گفت: دولت انتقالي كه پس از سرنگوني رژيم حسني مبارك زمام امور كشور را بدست خواهد گرفت دستور برپايي انتخابات پارلماني و شوراها را صادر خواهد كرد چراكه ضروري است سران و كادر رهبري رژيم مبارك از صحنه تصميمگيري مصر بركنار و محاكمه شوند. اين محاكمه نبايد به مقامات ارشد اين رژيم محدود شود بلكه ماهيت انقلاب ملت مصر ايجاب ميكند تمام مسئولان رژيم مبارك كه به تحكيم پايههاي اين رژيم كمك كرد و اموال زيادي به جيب زدند محاكمه شوند.
وي درباره تاثيرات قيام ملت مصر بر ساير كشورهاي خاورميانه و تحولات اين منطقه گفت: بدون شك قيام مردم بر تحولات خاورميانه تاثير خواهد گذاشت و يك تغييراتي در آن بوجود خواهد آورد. اين قيام سبب ميشود كه ملتهاي خاورميانه عليه نظامهاي ديكتاتوري قيام كنند و چهره نقشه سياسي اين منطقه تغيير پيدا كند و مردم خاورميانه اين تغييرات را ميپذيرند چرا كه اين تغييرات به نفع آنهاست.
*تغييرات در مصر باعث تقويت روابط مصر و ايران خواهد شد
وي افزود: در اثر اين تغييرات روابط كشورهاي اسلامي از جمله مصر و ايران تقويت خواهد شد، چرا كه در مصر هيچ كس خواهان ادامه يافتن سياستهاي رژيم مبارك نيست و اين درحالي است كه جمهوري اسلامي ايران همواره خواهان برقراري مناسبات دوجانبه با مصر بوده ولي رژيم مبارك آن را رد كرده است و ما معتقديم كه اين وضعيت نامطلوب بايد از بين برود و ما خواستار بهبودي اين وضعيت هستيم.
ابوالخير تصريح كرد: فكر ميكنم اين وضعيت بزودي تغيير خواهد كرد و پارلماني با مشاركت تمام گروههاي سياسي تشكيل خواهد شد و يك حزب بر آن تسلط نخواهد داشت و تا نظر و تصميمات خود را بر آن تحميل كند. در حقيقت پارلماني كه با مشاركت تمام گروههاي سياسي مصري باشد ميتواند به آمريكا و رژيم صهيونيستي هشدار بدهد و يك جبهه مقاومت جديد عليه آنها تشكيل دهد.
*حزب ملي به رهبري مبارك فروپاشيده و اين حزب هيچ نقشي در آينده مصر نخوهد داشت
اين كارشناس مصري درباره معيارهاي پيروزي قيام مردم مصر گفت: اين انقلاب تاكنون به پيروزيهاي زيادي دست يافته است. مثلا رژيم مبارك شروع به امتياز دادن كرده است درحالي كه اين رژيم طي 30 سال گذشته به هيچ يك از خواستههاي مردم مصر توجه نكرده بود. در اين مدت مردم خواستار لغو قانون حالت فوقالعاده، آزادي زندانيان سياسي بودند ولي مبارك آنها را پذيرفت اما اكنون به اين خواسته پاسخ مثبت داده است. مبارك در قصر رياست جمهوري است و توانايي هيچ كاري را ندارد و مردم همچنان به بركناري وي از قدرت اصرار دارند و انشاءالله بزودي شاهد بركناري مبارك از قدرت خواهيم بود.
وي در پايان تاكيد كرد: حزب ملي به رهبري حسني مبارك فروپاشيده و اين حزب به تاريخ پيوسته است و حزب ملي هيچ نقشي در آينده مصر نخوهد داشت و بيشتر اعضاي آن متهم به فساد هستند.